Ekonomija

Fond za inovacije: Milion eura za jačanje inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća

Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je Javni poziv za jačanje inovativnosti novoosnovanih ili postojećih mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP). Ukupna vrijednost raspisanog poziva iznosi 1.000.000 eura, saopšteno je iz Fonda za inovacije.

Glavni cilj ovog Programa je, kako su naveli, povećanje inovativnosti MMSP uvođenjem procesnih inovacija ili razvojem novih ili poboljšanih tržišno orijentisanih proizvoda, usluga ili tehnologija.

Program je, dodaju, usmjeren takođe na jačanje kapaciteta osoblja MMSP za istraživanje, razvoj i inovacije, kao i unapređenje poslovanja novoosnovanih MMSP s naglaskom na upravljanje preduzećem.

“Grantovima će biti omogućeno sufinansiranje do 80 odsto ukupnih troškova projekta za mikro, mala i srednja preduzeća u opsegu od 50.000 eura do maksimalnih 200.000 eura po pojedinačnom projektu”, ističu iz Fonda za inovacije.

Ukazali su da se detaljne informacije o pozivu mogu pronaći na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me), a postupak prijavljivanja je, kako kažu, veoma jednostavan i odvija se elektronski.

“Info dan posvećen navedenom programu biće održan u Podgorici, u prostorijama Privredne komore Crne Gore, 7. juna u 9 časova, a link za online praćenje se nalazi na sajtu Fonda”, dodali su.

Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda, saopštila je da “nakon što je Vlada Crne Gore usvojila Plan rada Fonda za inovacije Crne Gore za tekuću godinu, stekli su se uslovi za otvaranje poziva za podršku inovacionoj zajednici”.

“Nakon što smo 8. maja otvorili pet linija podrške ukupne vrijednosti 650.000 eura, danas otvaramo do sad najveći program podrške ukupne vrijednosti 1.000.000 eura, sa pojedinačnim grantovima vrijednosti od 50.000 do 200.000 eura po projektu. Cilj nam je da obezbijedimo stalnu podršku za razvoj inovacija u crnogorskoj zajednici. Nakon ovih šest linija podrške otvorenih u poslednjih mjesec dana, u septembru ćemo otvoriti i sedmi poziv koji je namijenjen startapovima. Svi pozivi su namijenjeni osnaživanju inovacija u okviru MMSP. Pozivamo vas da posjetite naš sajt i iskoristite mogućnosti koje nudi Fond za inovacije Crne Gore”, rekla je Femić.

Send this to a friend