Ekonomija

Milošević sa ambasadorom Austrije: Očekujemo definisanje konkretnih modela saradnje i pomoći

Sa sastanka

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević susreo se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom kojeg je upoznao sa kompleksnošću i značajem nadležnosti i rada UPC, te rezultatima ostvarenim u poslednje vrijeme na polju naplate prihoda, kao i borbe protiv krijumčarenja i nelegalne trgovine, prvenstveno akciznom robom – cigaretama. U tomkontekstu izražena je potreba za daljim jačanjem i proširivanjem saradnje.

„Zbog prirode posla neophodna je podrška evropkih partnera, a tu svakako podrazumijevamo i Austriju. U skladu sa tim, očekujemo definisanje konkretnih modela saradnje i pomoći“, kazao je direktor Milošević.

Miler je izrazio razumijevanje za složenost i zahtjevnost posla koji obavlja Uprava prihoda i carina, te odgovornost Miloševića kao direktora Uprave.

Saglasio se da je jačanje saradnje od izuzetne važnosti i istakao spremnost da Upravi prihoda i carina bude pružena puna podrška na putu realizacije ciljeva, prvenstveno na polju borbe protiv krijumčarenja narkotika i drugih oblika nezakonitih aktivnosti.

„Austrija želi da Crnu Goru čim prije vidi u Evropskoj uniji i spremna je da pruži snažnu podršku u tom smjeru, i Crnoj Gori i Upravi prihoda i carina. U tom smislu, od važnosti su i mogućnosti koje nudi IPA 3 program“, naglasio je ambasador Austrije.

Milošević je upoznao gosta i sa značajem i nadležnostima Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu UPC, te sa važnošću njegovog daljeg snažnog razvoja i izdizanja na nivo evopskih službi tog tipa, a u tom kontekstu je posebno bitno jačanje saradnje sa Tužilaštvom.

Takođe, naglasio je da će fokus u narednom periodu biti i na odlučnoj borbi protiv korupcije u službi, te da je i u tom segmentu od izuzetne važnosti podrška međunarodnih partnera.

Send this to a friend