Ekonomija

Ministarstvo apeluje: Zahtjeve za legalizaciju predati do 15. jula, otvoriti nove šaltere

Ilustracija

Ministarstvo održivog razvoja i turizma još jednom apeluje na građane da podnesu zahtjev za legalizaciju do 15. jula, što je krajnji rok. Katastar će primati elaborate na ovjeru i zahtjeve za upis objekata (list nepokretnosti) i nakon 15. jula, kako bi građani mogli da dopune traženu dokumentaciju, poručili su danas iz MORT-a.

<<<Riješena dilema: Katastar prima elaborate i nakon 15. jula<<<

Dodaje se da apeluju na jedinice lokalne samouprave koje sprovode postupak legalizacije da otvore nove šaltere i pojačaju kapacitete za prijem zahtjeva.

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je juče usvojen u Skupštini Crne Gore između ostalog se predviđa da će vlasnici bespravnih objekata do 15. jula moći da predaju zahtjev za legalizaciju sa dokazom iz Katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru. U tom slučaju postupak se prekida do dostavljanja potpune dokumentacije, odnosno na rok do 90 dana”, pojasnili su u MORT-u.

<<<Građani čekaju posljednji momenat da prijave legalizaciju<<<

Kako su naglasili da s obzirom na činjenicu da je došlo do zastoja u Katastru zbog velikog broja zahtjeva za ovjeru
elaborata i zahtjeva za upis objekata jer su građani čekali poslednji trenutak za prijavu, bespravnim graditeljima koji urade elaborat izvedenog stanja se omogućava da predaju zahtjev za legalizaciju u zakonom predviđenom roku, te naknadno dostave nedostajuću dokumentaciju.

Podsjećaju da legalizacija podrazumijeva podnošenje popunjenog zahtjeva za legalizaciju, elaborat premjera izvedenog stanja bespravnog objekta koji ovjerava Katastar i dokaz o zabilježbi postojanja objekta u katastarskoj evidenciji, odnosno list nepokretnosti.

“Takođe, odredbama Zakona o upravnom postupku, propisano je postupanje ovlašćenih lica u slučaju podnošenja nepotpunog podneska, a postupak legalizacije je upravni postupak. U skladu sa članom 60 navedenog zakona, podnesak, u ovom slučaju zahtjev za legalizaciju koji se predaje opštinama, a koji je u formalnom smislu nepotpun, ne može se odbiti ukoliko nisu sprovedene procesne radnje. To podrazumijeva da je ovlašćeno lice dužno da obavijesti podnosioca zahtjeva koja dokumenta treba da dostavi i odredi primjeren rok za dopunu dokumentacije”, zaključili su u MORT-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pg
Gost
Pg

Apelujete da se pozuri do 15.jula a eto ko je voljan da vam plati tu vasu pljacku izgubi po 5 dana cekaju red u urbanizam jer samo jedan salter radi i bukvalno se narod kolje da dodje do saltera. Sram vas bilo. Sve vam je tako prevaranti.

cica draza
Gost
cica draza

cista drzavna kradj…posle 5 godina objekat sam sebe legalizuje osim ako ne smeta..puttu..dalekovodu..morskom dobru
.

Mali budo
Gost
Mali budo

Uzimanje para čekajte jos biće jeftinije kao i u ostatak regiona dosta nas već šisaju

Citalac
Gost
Citalac

Veliki broj gradjana je angazovao agencije te namjene,kao i ja sam sto sam angazovao i dibili smo obecanje da ce oni no predati,e pa sad….?

Send this to a friend