Ekonomija

Ministarstvo finansija: Obezbijeđena sredstva za otkup preostalih akcija Luke Bar

Ministarstvo finansija

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o namjeri države da otkupi dio preostalih ponuđenih akcija u vlasništvu manjinskih akcionara „Luke Bar“ a.d, za šta je iz tekuće budžetske rezerve opredijeljeno dodatnih 1,5 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

“Imajući u vidu da podaci sa Montenegro berze ukazuju da postoji značajan odziv zainteresovanih ponuđača manjinskih akcionara, kao i opredijeljenost Vlade da uvećava i eventualno u potpunosti preuzme vlasništvo u akcijskom kapitalu „Luke Bar“ a.d, shodno zaključcima sa današnje sjednice,već sjutra će se, posredstvom brokerske kuće, ući u realizaciju kupovine akcijskog kapitala, i to po maksimalnoj cijeni od 0,90 eura po akciji”, navodi se u saopštenju.

Namjera Vlade je, pojašnjavaju iz MF-a, da se manjinski akcionari ne dovedu u neravnopravan položaj, već da svi ponuđači imaju jednak tretman, uz punu transparentnost u postupku, kao i do sada, a da država “povećanjem vlasničkog udjela definiše dalji strateški razvoj luke kao važnog infrastrukturnog subjekta i pokretača ekonomskog razvoja Crne Gore”.

“Podsjetimo, Vlada je, shodno odlukama od 8. i 15. decembra posredstvom Uprave za državnu imovinu i katastar odnosno brokera koji je zastupao državu na Montenegroberzi, otkupila akcije ,, Luke Bar“ označene simbolom ,,LUBA“, ostvarivši vlasništvo u iznosu od 74,63 odsto u ovom društvu”, podsjetili su iz MF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ertugrul Beg
Gost
Ertugrul Beg

Država će kupiti akcije i kasnije će ih prodati serbiji za bagatelu i to je to

Send this to a friend