Ekonomija

Ministarstvo finansija poništilo rješenje Uprave za nekretnine

Postupajući po žalbi Aerodroma Crne Gore, Ministarstvo finansija je poništilo rješenje Uprave za nekretnine, koja je na osnovu tužbe firme Regal-Impex upisala zabilježbu na nekretninu državne kompanije zbog naplate potraživanja od tri i po miliona eura.

Naime, kompanija “Regal Impex GH” iz Podgorice, dugogodišnji zakupac free-shopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, tužila je Privrednom sudu Aerodrome Crne Gore (ACG) od kojih traži nadoknadu štete u iznosu od oko 3,5 miliona eura, jer im, kako su naveli, državna kompanija ne dozvoljava suprotno produženom ugovoru, još dvije i po godine da obavljaju slobodnu carinsku prodaju na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

U Rješenju Ministarstva finansija, u koje je CdM imao uvid, naloženo je brisanje zabilježbe Uprave za nekretnine i uspostavljanje pređašnjeg stanja upisa.

Protiv ovovg Rješenja, kako se jasno naznačeno, ne može se podnijeti žalba,  ali se može pokrenuti upravni spor neposrednom predajom tužbe Upravnom sudu u roku od 20 dana od dana priijema rješenja.

U pomenutom Rješenju se navodi da, prema ocjeni ovog organa, nijesu dati razlozi u odnosu na dostavljenu tužbu u kojoj je traženo produženje i trajanje obligacionog odnosa zakupca i zakonodavca, te utvrđenja prava zakupa i kako ovi tužbeni razlozi mogu uticati na buduće stvarno pravno stanje koje bi nakon okončanja sudskog spora eventuačno za posledicu imalo uknjižbu tužioca ili pak neki drugi upis u listu nepokretnosti.

Ministarstvo finansija takođe navodi da prvostepeni organ nije dao razloge u odnosu na dostavljenu tužbu, niti je cijenio u odnosu na ispunjenost uslova iz člana 104 i 105 Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, u odnosu na koje odredbe je tražena ta promjena, već je nasuprot tome, samo konstatovao ispunjenost uslova iz člana 98 tog Zakona.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Božo
Gost
Božo

Ne mogu vjerovati da je pravnica iz katastra pogriješila. Sve je moguće, ali to ne.

BG CT
Gost
BG CT

Pscu teksta fali znanja iz upravnog postupka a i necitanje ukidnog rjesenja. Naime u ukidnim rjesenju jasno pise da ce prvostepeni organ ponovo odlucivati a pogresan pecat ministarstvo je udarilo na rješenje tj u svakom rešenju Min.Fin.udara isti pecat iz nekog razloga… Cestitam unapredjenje Ugljesi Bakocevicu jer je zasluzio koliko je rješenja drzao po preko godinu ne rjesavajuci ih ili… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Kako izgleda pravi pecat?

BG CT
Gost
BG CT

Pitaj ugljesu

Milun
Gost
Milun

Ljudi budimo realni totalno sam neutralan al ne mozemo da krivimo pojedince za cijeli sistem! Znamo dje zivimo i kako stvari funkcionisu!

Unapredjenje
Gost
Unapredjenje

Prvo nauci da pises i da se izrazavas a onda da ne pricas o necemu o cemu pojma nemas… upravni postupak, pecat i td i td… i da upravo sretoh gosp Ugljesa evo ga slavi u Splendid unapredjenje ahahhahaha Dajte molim Vas to su price za malu djecu… da samo takvi i napreduju mladi i uspjesni, vrijedni i radni…. ne… Više »

BG CT
Gost
BG CT

U redu u pravu si….
ovo rjesenje se ne vraca na ponovni postupak u katastar nego moze po zalbi upravnom sudu…
U Splendid ugljesa ne ide jer ne smije iz njemu poznatog razloga..

Unapredjenje
Gost
Unapredjenje

Sve mi ti druze znas! Mnogo si se opustio ili zapustio… ne znam vidi sam! Nije bitno ko je upravu nego je bitno da ti pojedine gradjane ocigledno u stopu pratis pa znas dje su, sta su i cime se bave…. primitivizam na nivou. Samo opusteno! Vidimo se u Splendid!

Send this to a friend