Ekonomija Ljoro Nrekić za CdM

Ministarstvo finansija uplatiće Ulcinju tri miliona eura, Vlada garantuje za još 2,5 miliona

Ljoro Nrekić

Ministarstvo finansija uplatiće Opštini Ulcinj tri miliona eura, a Vlada će garantovati za još dva i po miliona eura kredita kako bi Ulcinj izašao iz višemjesečne blokade, kazao je za CdM predsjednik najjužnije crnogorske opštine Ljoro Nrekić.

Kako bi se riješilo ovo pitanje, planirano je, kada, Vlada da saglasnost, da se proda zemljište između hotela Galeb i Albatros, vrijedno oko 4,8 miliona eura, po cijeni od 605 eura po kvadratnom metru.

Račun Opštine blokirala je budvanska firma Rekreaturs, za srušene objekte u naselju K1 prije 35 godina. Blokada računa uslijedila je nakon što je Vrhovni sud u martu ove godine potvrdio presudu Apelacionog suda u korist firme Rekreaturs. Sa računa Opštine je do sada skinuto više od dva miliona eura.

Ulcinj

Nrekić za CdM tvrdi da se nadaju da će do kraja godine izaći iz ove teške situacije.

“Nadam se da ćemo do Nove godine riješiti ovo stanje, da se krene normalnim tokom, da servisiramo sve što treba, od ličnih dohodaka, doprinosa, obaveza prema dobavljačima, struje. Moja želja je da se stanje što prije reguliše”, jasan je Nrekić.

Poručuje kako je optimista da će zahvaljući premijeru i ministru finansija, nešto uraditi i da će ubrzo izaći iz ove nezavidne situacije.

“Procijenili smo vrijednost zemljišta koje treba da prodamo. Lokacija je predviđena za visoki turizam po Generalnom planu. Vlada treba da se o tome izjasni.  Situacija je delikatna. Opština ne može da funkcioniše. Platu već nekoliko mjeseci ne prima oko 200 zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Tome treba dodati i organizacije koje je formirala Opština, a tu ima onih koji nijesu platu primili ni 17 mjeseci. I to moramo nekako da riješimo”, zaključio je Nrekić u izjavi za CdM.

Kompanija Rekreaturs, koja je član Atlas grupe, u maju je zvanično blokirala žiro-račun Opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Catania
Gost
Catania

Da nije smijesno bilo bi tuzno ….fingirana otimacina elitnog zemljista i uz sve to od mogucih 33 odbornika njih 31 ovo aminuje e pa ondar nek je sa srecom

Meho
Gost
Meho

Bukvalno … Koliko je ova drzava opljackna o tome c se uciti u skolama u buducnosti. Zapamtite ovo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Platice sve ova vlast za veljiku Alljbaniu

Ffrrt
Gost
Ffrrt

Prije 35 godinaa???

Bnjj
Gost
Bnjj

A đe je farma lososa i 1milijarda u Mavrijan novi hoteli to ne pominješ

Gost
Gost
Gost

Novinaru, ima Ulcinj mnogo ljepših fotografija ali ova možda najbolje pokazuje zašto je Ulcinj od dolaska turaka jedna od najzaostalijih opština

veki
Gost
veki

čini ti se, u Ulcinj iz jedne kuće u drugu kuću ili sobu gledaju ni avliju nemaju

anonimus
Gost
anonimus

a za doktore para nema….

Send this to a friend