Ekonomija

Ministarstvo ne da dozvolu za vile u Prčanju zbog UNESCO-a

Prčanj

Ministarstvo održivog razvoja ponovo je odbilo zahtjev kotorske kompanije Gradnja invest za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, sa vilama u kotorskom naselju Prčanj.

Zahtjev je odbijen zato što investitor nije imao saglasnost svih vlasnika zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom na kojoj je trebalo da se gradi hotel, kao i zbog toga što se dopunom odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje zabranjuje građenje u granicama prirodnog i kulturno -istorijskog područja Kotora, upisanog na listu UNESCO-a, piše Pobjeda.

Objekat je trebao da se gradi na urbanističkoj parceli 33 u zahvatu lokalne studije lokacije Glavati Prčanj. Ministarstvo je i 11. maja prošle godine odbilo zahtjev kotorske kompanije, ali je Upravni sud 23. marta ove godine poništio to rješenje i vratio predmet na ponovni postupak. U presudi je navedeno da obrazloženje osporenog rješenja nije sačinjeno u skladu sa članom 203 Zakona o opštem upravnom postupku, budući da su razlozi međusobno kontradiktorni, nejasni i nerazumljivi, pa ne upućuju na odluku iz dispozitiva, a što je bitna povreda pravila postupka.

U rješenju Ministarstva se navodi da Gradnja invest nije uz zahtjev podnijela dokaze za izdavanje građevinske dozvole, propisane članom 93 Zakona o uređenju prostora i izgradnji, kao i saglasnost svih vlasnika građevinskog zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom, za dio katastarske parcele 1055 KO Prčanj I, budući da taj dio urbanističke parcele utiče na fukcionalnost i pristup objektima.

Navode i da Gradnja invest nije mogla dobiti dozvolu i zbog toga što je 15. aprila prošle godine stupila na snagu dopuna odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje, kojom se zabranjuje gradnja u granicama prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, upisanog 1979. godine na listu svjetske baštine UNESCO -a. Protiv ovog rješenja ponovo može da se povede upravni spor. Izvršni direktor Gradnja investa je Radislav Babić, koji je i osnivač firme sa Ginom Babić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Amerikanci izasli iz UNESCA kao i IZRAELCI gdje je grob Isusov …..?

Primorac
Gost
Primorac

Hercegovci oće da grade,e jbm ti pravni sistem,ne slažu se vlasnici parcele s oni bi da grade. Bando crvena,zelena,pink ili koja god ste boja.kad ce prestat obakve pravnd glupostu,a o UNESCO-u i neću ni da mislim.užas je ovo vrijeme sodome i gomore.

Boris
Gost
Boris

E nek sad od Benova do Sv. Sasija sruše 80% na divje izgrađenih stambenih objekata, riješit će i gužve

Pedja
Gost
Pedja

Ma kakve vile, treba osmisliti da se grad razvija i od ne;ega ga živi.

Rolex
Gost
Rolex

Ma cus ne moze,a spc na Dajbabe moze,ma koji su ovo ………,da covijek ne vijeruje svojiem ocima,sve patriote a za euro bi prodali CG!

Skaljari
Gost
Skaljari

Najbolje nek propane cijeli grad i ovako su poceli svi da se iseljavaju nema zaobilaznice, nema zicare, nema novih hotela, setalista. Evo vam UNESKO. A mi ocemo da se grad razvija a ne da bude izletnicki grad na jedan dan od toga samo suvernirnice imaju koristi.

Kotor
Gost
Kotor

Slazem se da je Kostanjica roglo pogled i pejzaz na ostrva nikad vise nece biti isti. Ali grad mora da se razvija. Sad bi potpisao da nas izbace iz UNESKA ali da se naprave hoteli i setaliste od SUPa do Jugoceanije jer je to jedno ruglo. Ne mozemo sad svi da zivimo kao prije 500 godina u zidine i bez… Više »

Moje ime
Gost
Moje ime

U Kotoru se lijepo zivjelo nekad, sa duplo manje ozidanih kvadrata. Prihvaticu tvoj komentar ukoliko mi potvrdis da si cuo/cula za nesto sto se naziva “noseci kapacitet prostora” ili “prihvatni kapacitet prostora”

LJUTA
Gost
LJUTA

A ja tebe pitam jesi li bio u monte carlo…monako ili nicu pametnjakovicu

Gzend
Gost
Gzend

Od kad su dozvolili ono preko puta Perasta, slobodno se svako može p u njega.

Send this to a friend