Ekonomija

Raspisan Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju zanatstva

MInistarstvo ekonomije

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas Javni poziv za projekat finansijske podrške preduzetnicima i privrednim društvima koja obavljaju zanatsku djelatnost za učešće u Programu podrške razvoju zanatstva za 2018. godinu, koji će biti otvoren do 1. decembra 2018. godine.

Kroz ovaj Program, Ministarstvo ekonomije će odobriti kako finansijsku pomoć zanatlijama za učešće na sajmovima i manifestacijama, tako i izradu i štampanje promotivnog materijala, a ukupan budžet opredijeljen za 2018. godinu je 30.000 eura.

“Iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen zanatlijama je 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 3.000 eura bez PDV-a po aplikantu za učešće na međunarodnom sajmu, dok će se iznos do 2.000 eura bez PDV-a dodjeljivati za učešće na domaćem sajmu” navode u saopštenju i dodaju da će za aktivnosti koje se odnose na dizajn i štampanje promotivnog materijala, iznos bespovratnih sredstava koja mogu biti dodijeljena zanatlijama iznositi 50% opravdanih troškova, odnosno do 2.000 eura bez PDV-a po aplikantu”, navode u Ministarstvu ekonomije.

Zanatlije mogu da konkurišu za dodjelu subvencija za realizaciju jedne od dvije ponuđene aktivnosti za koje može biti odobrena pomoć, uz obavezu da finansiraju troškove za realizaciju aktivnosti u visini od 100%, i nakon završetka aktivnosti traže povraćaj u visini do 50 odsto opravdanih troškova, bez PDV-a. Preostalih 50 odsto troškova, kako kažu, trebalo bi biti pokriveno iz sopstvenih izvora podnosioca prijave.

Iz Ministarstva ističu da ovaj program ima za cilj da doprinese očuvanju i razvoju zanata koji se pretežno obavljaju ručnim radom, kao i koji zahtijevaju posebne zanatske vještine i umijeća, oslanjajući se na tradicionalnu kulturu, koje karakterišu prepoznatljivi proizvodi i kvalitetne usluge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend