Ekonomija

Miodrag Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je na I konstitutivnoj sjednici, 28. juna, ponovo izabrao Miodraga Čanovića za predsjednika Odbora direktora kompanije.

U novom sazivu Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema pored Čanovića su i Zoran Đukanović, Dragan Laketić, Ivan Mitrović i Emil Đokić.

Čanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1977. godine, kad je i započeo poslovnu karijeru u nikšićkoj Željezari. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku u ministarstvu nadležnom za poslove energetike obavlja od 2004. do 2018. godine. Radio je i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike. Bio je član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore od juna 2008. godine, a prvi put je izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine.

CEDIS se, kao što je poznato, u junu 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede Crne Gore, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema. Osnovne djelatnosti CEDIS-a su: distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Čestitost i humanost krasi ovog poštenog ćovjeka .

Milo
Gost
Milo

Srećno bilo.

Hikmet
Gost
Hikmet

Koliko naplaćuju distribuciju treba da se zovu Crnogorsko elektro transportni sistem.

Radnik
Gost
Radnik

Samo im dajte što više funkcija, jadnici nemaju od čekaga da žive. Sram vas bilo.

Send this to a friend