Ekonomija

Ministarstvo objavilo Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju

Foto: MDUP/Screenshot

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore sa zadovoljstvom objavljuje nacionalni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju u okviru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

“Cilj konkursa je odabir najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju modernog Centra za neonatologiju u Podgorici. Ovaj projekat je dio proširenja Instituta za bolesti djece (IBD), a obuhvataće i Banku humanog mlijeka, Pedijatriju i Centar za neonatologiju”, saopšteno je iz tog resora.

Novi centar će igrati ključnu ulogu u poboljšanju zdravstvenih usluga, nudeći savremene uslove za liječenje naših najmlađih. Učesnici konkursa treba da osmisle rješenje koje će se harmonično uklopiti u postojeći kompleks KCCG i istovremeno unijeti novu energiju i funkcionalnost u prostor.

“Konkurs je otvoren za sve pojedince i timove sa prebivalištem ili sjedištem na teritoriji Crne Gore. Ključno je da barem jedan od autora prijavljenog rada bude licencirani arhitekta. Učesnici su ohrabreni da angažuju stručnjake iz različitih oblasti kako bi njihova rješenja bila što kompletnija i inovativnija”, dodaje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu postavljati pitanja do 28. juna 2024. godine. Odgovori će biti objavljeni do 12. jula 2024. godine na zvaničnoj internet stranici konkursa. Pitanja se mogu slati na adresu: [email protected].

“Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore poziva sve kreativne arhitekte da učestvuju u ovom važnom konkursu. Vaša inovativna rješenja doprinijeće razvoju KCCG i pružiti nove mogućnosti za unapređenje zdravstvene zaštite u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Za sve dodatne informacije, posjetite zvaničnu internet stranicu konkursa ili kontaktirajte putem e-maila:[email protected].

 

 

Send this to a friend