Ekonomija

Misija MMF počinje redovne godišnje konsultacije u Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i ministar finansija Darko Radunović sastali su se danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa šefom za Crnu Goru Srikantom Sešadrijem, koja u našoj zemlji boravi sa ciljem redovnih godišnjih konsultacija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Simović je kazao da su dijalozi sa institucijom kao što je MMF značajni i da predstavljaju svojevrsne putokaze za Crnu Goru.

„Današnji susret predstavlja dobru prilku da izanaliziramo šta smo u prethodnom periodu radili zajedno i da se osvrnemo na naše buduće izazove“, istakao je Simović i dodao da je naša ekonomija u prethodnim godinama imala visoke stope rasta, te da im je namjera da i ubuduće, uprkos eksternim izazovima, dostižutako visoke stope.

Simović je podsjetio i da se pored izgradnje auto-puta, realizuju i spremaju razvojni projekti u sektorima turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

„Ne odustajemo od javnih politika i primjene mjera fiskalne konsolidacije, već nastavljamo sa postizanjem dobrih rezultata, kao i do sada“, saopštio je Radunović.

Članovi misije MMF-a će tokom boravka u Crnoj Gori obaviti seriju razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija i drugih crnogorskih institucija tokom kojih će biti razmotrena i evaluirana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Misija MMF-a će u Crnoj Gori boraviti tokom naredne dvije sedmice, kada će u okviru završne izjave dati pregled makroekonomskih pokazatelja i smjernica ekonomske politike za našu zemlju za naredni period i to predstavlja ustaljenu praksu za sve države članice.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razocaran
Gost
razocaran

Da,Da.Ali sa Hrvatskom,Tunisom,Crna gora je svrstana u NESIGURNE destinacije.

Send this to a friend