Ekonomija

Mišnić: Mojkovac će dobiti novi imidž

Ranko Mišnić, foto: RTCG

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić istakao je da je ta lokalna samouprava započela mnogobrojne projekte koji bi trebalo da daju novi imidž gradu, kao i da dodatno razviju opštinu.

Prvi čovjek Mojkovca u intervjuu Dnevnim novinama navodi da nastavljaju da svakom realizovanom aktivnošću jasno prate viziju razvoja grada, svjesni trenutka u kom se, kao opština, nalaze i potreba i obaveza za konstantnim unapređenjem kvaliteta života svakog pojedinca, razvijajući povjerenje između građana i lokalne uprave i njenih preduzeća.

Veliku pažnju, lokalna uprava je posvetila unapređenju saobraćajnica u gradskom području. U prethodnom periodu rekonstruisana je ulica Nemanjića, kao i raskrsnica ulica Vojislava Šćepanovića i Nemanjića. Na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji sklopljenog između Opštine Mojkovac i Vojske Crne Gore radi se na unapređenju putne infrastrukture i u ruralnom području.

Mišnić je istakao da su u planu brojni projekti koji treba da daju novi imidž gradu.

“U toku je tender za izbor izvođača radova na izgradnji pasarele koja će povezivati centar grada sa novoformiranom sportsko rekreativnom zonom. Na taj način nastavljamo da stvaramo uslove za dalji razvoj ovog dijela grada, nekadašnje crne tačke”, kazao je Mišnić.

Mojkovac bi uskoro mogao da dobije i novi izgled gradskog trga, a u toku je izrada idejnog rješenja za njegovu rekonstrukciju. U narednom periodu biće riješen i dugogodišnji problem sa otpadnim vodama u Valjevskoj ulici, kroz rekonstrukciju kanalizacione mreže, kao i izgradnju parkinga i nove saobraćajnice do magistrale, gdje su započeti radovi. Nastavljena je izgradnja kako ulične rasvjete, tako i trotoara u Poljima.

“Završen je tender za izgradnju trafostanice za elektroenergetsko napajanje u Biznis zoni, kao i izrada projektne dokumentacije za izgradnju glavne saobraćajnice kako bi se stvorili uslovi za potencijalne investitore, kazao je Mišnić.

Ističe da su sa posebnom pažnjom pristupili uređenju javnih površina, poboljšanju postojećih i formiranju novih odmarališta.

“Čist gradić u svježim bojama-to je ono ka čemu težimo kada je vizuelni utisak u pitanju. Kompletno gradsko jezgro opremljeno je komunalnom infrastrukturom, a nije nedostajalo i kreativnosti kako bi se podigla svijest građana o značaju očuvanja životne sredine. Nastavili smo sa praksom razdvajanja otpada na mjestu nastanka samo ovog puta povećali smo broj vrsta i obim otpada koji sakupljamo. Trudimo se da stvorimo ambijent da građani javne površine smatraju svojim dvorištem”, istakao je Mišnić.

Mojkovac

Priča o izgradnji ski-centra, kaže Mišnić, ovih dana dobija epilog kroz izgradnju, prvenstveno putne infrastrukture, ali i pripremi dokumentacije za izgradnju bazne stanice i žičare sa mojkovače strane planine Bjelasice.

“Sigurno je da će ovaj projekat biti novi pokretač razvoja naše opštine i da će njegovom realizacijom biti generisana nova radna mjesta, što u stvari predstavlja našu misiju i prema čemu je usmjereno naše djelovanje”, rekao je Mišnić, navodeći da posebnu zahvalnost duguju Vladi Crne Gore, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, koji su dali punu podršku u realizaciji vrijednog projekta.

Iako razvoj ski turizma predstavlja jedan od glavnih prioriteta i pokretača razvoja opštine, Mišnić navodi da Mojkovac i danas postaje bogatiji za nove turističke kapacitete, etno i eko kampove i hotele.

“Promocijom razvoja ruralnog turizma, raftinga, kajakaštva i fly fishinga na rijeci Tari trudimo se da unaprijedimo turističku ponudu vodeći računa o očuvanju biodiverziteta rijeke Tare i njene okoline. Mišljenja smo da razvoj turizma, proizvodnja zdrave, domaće hrane, a sve to uz očuvanje životne sredine je dobitna kombinacija da mali planinski grad dobije svoje mjesto na turističkoj mapi, i to ne samo Crne Gore”, naglasio je Mišnić, zaključujući da će tako pokušati i da zaustave migraciju i odlazak mladih ljudi iz grada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Musa
Gost
Musa

Losijeg naroda u Cg od Mojkovcana nema! Cast izuzecima

nemamime
Gost
nemamime

obavezno im zatvor napravite to će da spasi mojkovac. i ako može deponiju i neki kombinat za preradu teških metala, to su sve preduslovi za oporavak mojkovca…. mojkovčani su magarad kad vam ovo dozvoljavaju.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

koliko se porodiaiselilo iz mojkoca ove godine ,,koliko kosta m2 stana u mojkovcu …ova 2 odgovora tacna govore u kakvom je stanju ovaj gradic

Marko
Gost
Marko

Misliš selo. Kakav gradić .

Papratine
Gost
Papratine

Sve je to ok, ali mnogo više je potrebno da se zadrze mladi u mojkovcu. Neka dobra investicija u realni sektor privrede, dabi se mladi zaposlili i vezali za ovaj grad.

Musa
Gost
Musa

Mladi iz Mojkovca jedino sta xnaju je pravac jug i u policiju i onda samo bahato! Jad

Send this to a friend