Ekonomija

Mitrović u Botunu: Preispitaće se premještanje lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Mitrović sa mještanima

Mještani Botuna, koji već danima protestuju na mjestu gdje je planirana izgradnja objekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, danas su razgovarali sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem. On je odlučio da se odazove pozivu mještana da posjeti lokaciju na kojoj je planirana izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, navodeći da će se njihov zahtjev za premještanje preispitati, saopšteno je iz Ministarstva.

Mirno izražavanje nezadovoljstva mještana nije skorijeg datuma, podsjećaju, već se godinama protive izgradnji postrojenja, samo nekoliko stotina metara od kuća. Peticiju za promjenu lokacije potpisalo je, kako su rekli, preko 600 mještana.

„Ne treba ostati nijem na apele mještana Botuna, posebno imajući u vidu da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda planirana u naseljenom mjestu. Zeta nije zaslužila da se prema njoj odnosimo nemarno, već da sa posebnom pažnjom brinemo o njoj i o Zećanima. Zeti treba oporavak, a ne dalja devastacija. Uostalom, smatram da je neprikladno u blizini domova ljudi napraviti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, posebno kada znamo da skoro nijedno takvo postrojenje u Crnoj Gori ne funkcioniše kako bi trebalo“, izjavio je Mitrović.

Mještani su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku da razgovaraju sa Mitrovićem i što su zajedno obišli selo Botun, jer, kako se dodaje u saopštenju, do sada nijesu nailazili na razumijevanje od strane nadležnih institucija.

Mitrović je dodao da je njegova uloga da bude u službi građana i da će zajedno sa saradnicima izanalizirati projektnu dokumentaciju, kako bi se, zbog poštovanja i brige prema Zeti i Zećanima, preispitalo premještanja lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a sve u konsultacijama sa građanima, kao i ostalim relevantnim akterima i institucijama.  On je sa mještanima razgovarao i o problemima koje im prouzrokuje basen crvenog mulja u KAP-u.

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Herceg NoviBrandon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Po iskustvu iz HN, mičite tu gubu daleko, daleko od naselja.

Brandon
Gost
Brandon

Svaki put ista stvar za svaki projekat u CG. Jeste li u Botun saznali prije par dana za postrojenje da ce da se gradi ili prije par godina? Sve cekaju zadnji tren. Koliko godina se znalo npr za izgradnju hidroelektrane one u Kolasin ja mislim? 6-7 godina i sav se postupak zavrsi i kad krene gradnja mjestani krenu da se… Više »

Send this to a friend