Ekonomija

Mještani Brezni i dalje blokiraju radove energetskim kompanijama

Blokada puta

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna već gotovo mjesec dana blokiraju put ka svojim selima i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV I 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu CGES u njihovim selima.

Oni poručuju da će ostati na braniku elementarnih ljudskih prava i zakona i Ustava Crne Gore dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

“Sramno je da mi, seljaci, moramo na ovaj način da štitimo Ustav i zakone Crne Gore i da čuvamo dostojanstvo i medjunarodni kredibilitet države Crne Gore kada je u pitanju postovanje ljudskih prava zagarantovanih Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Crna Gora se hvali liderstvom u pregovorima sa EU, a dozvoljava da krupni investitori krse zakone i ljudska prava, i da se ponasaju bahato i neodgovorno u zajednicama u kojima izvode radove i ostvaruju profit”, navode mještani.

Dodaju da su o svemu obavijestili predsjednika, premijera i resorna ministarstva Crne Gore, kao i strane ambasade i međunarodne organizacije.

Predstavnici mještana su prošle sedmice imali sastanak sa predstavnicima opstine Plužine, CGES-a i Krnovo Green Energy-ja. Na tom sastanku, kako navode, CGES je ostao pri svojoj ponudi da obezbijedi rekonstrukciju dijela puta u dužini od tri kilometra, dok su iz kompanije Krnovo Green Energy tražili da im se dostavi zvaničan elaborat rekonstrukcije kako bi od centrale mogli da potražuju novac za taj posao.

4 Komentara na "Mještani Brezni i dalje blokiraju radove energetskim kompanijama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend