Ekonomija

Mještani Brezni i dalje blokiraju radove energetskim kompanijama

Blokada puta

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna već gotovo mjesec dana blokiraju put ka svojim selima i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV I 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu CGES u njihovim selima.

Oni poručuju da će ostati na braniku elementarnih ljudskih prava i zakona i Ustava Crne Gore dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

“Sramno je da mi, seljaci, moramo na ovaj način da štitimo Ustav i zakone Crne Gore i da čuvamo dostojanstvo i medjunarodni kredibilitet države Crne Gore kada je u pitanju postovanje ljudskih prava zagarantovanih Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Crna Gora se hvali liderstvom u pregovorima sa EU, a dozvoljava da krupni investitori krse zakone i ljudska prava, i da se ponasaju bahato i neodgovorno u zajednicama u kojima izvode radove i ostvaruju profit”, navode mještani.

Dodaju da su o svemu obavijestili predsjednika, premijera i resorna ministarstva Crne Gore, kao i strane ambasade i međunarodne organizacije.

Predstavnici mještana su prošle sedmice imali sastanak sa predstavnicima opstine Plužine, CGES-a i Krnovo Green Energy-ja. Na tom sastanku, kako navode, CGES je ostao pri svojoj ponudi da obezbijedi rekonstrukciju dijela puta u dužini od tri kilometra, dok su iz kompanije Krnovo Green Energy tražili da im se dostavi zvaničan elaborat rekonstrukcije kako bi od centrale mogli da potražuju novac za taj posao.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Potpuna podrska njima. I ako moze da se javi dje se moze pomoci da nam ne pljackaju i unistavaju ovo malo drzave sto nam je ostalo

Sova
Gost
Sova

Nije ti zanimljiv podatak da se na 130 kilometara trase ovo dešava samo u Breznima?

Lektor
Gost
Lektor

Brezana, novinari!

Lektor
Gost
Lektor

Gornjih i Donjih Brezana!

Send this to a friend