Ekonomija

Mještanin Brezne tvrdi da CGES uz pomoć policije nezakonito upada na privatna imanja

Crnogorski elektroprenosni sistem danas mi je najavio da će sjutra u 10 časova uz asistenciju policije doći na moje imanje u Pivi, u Gornjim Breznima, da obavlja radove na imanju koje je moje vlasništvo 1/1, i koje čak nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije, potpune niti nepotpune, tvrdi za CdM vlasnik pomenutog imanja Mirko Radojević. On je saopštio da radnicima CGES-a neće dozvoliti ulazak na njegovu parcelu, te da će tamo biti sa svojom porodicom, prijateljima i mještanima.

Mirko Radojević

“Braniću svoju imovinu svim rasploživim zakonitim sredstvima”, poručio je Radojević.

Prema njegovim riječima ni po jednom zakonu u Crnoj Gori, ni na planeti, CGES nema pravo da uđe na privatnu svojinu koja nije obuhvaćena nikakvim aktom eksproprijacije, a oni su u Crnoj Gori za takvo djelo dobili asistenciju policije.

“Policijska asistencija u ovom slučaju je nezakonita jer nisu ispunjeni uslovi iz Pravilnika o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima državne uprave, lokalne samouprave i pravnim licimau postupku izvršenja njihovih odluka za pružanje asistencije. Ovo je samo još jedno u nizu kršenja mojih elementarnih ljudskih i građanskih prava od strane ove energetske kompanije i o svemu sam obavijestio sve crnogorske institucije, međunarodne organizacije i medije”, naglasio je Radojević.

On je istakao da su mediji već pisali, da je CGES  od ukupno 6.000 kvadratnih metara njegove parcele ekspropriisao samo 154 kvadrata za stubno mjesto, a već su dosadašnjim radovima potpuno uništili kompletnu parcelu.

“Po Zakonu o eksproprijaciji, kao i po odluci Ustavnog suda Crne Gore, CGES nema pravo da uđe u posjed dok ne isplati naknadu ekspropriisane imovine građana. Njihovu ponudu za naknadu štete nisam prihvatio, jer odbijaju da plate štetu od 100 odsto na cijeloj parceli, iako je kompletna parcela izgubila ekonomsku vrijednost, po ocjeni vještaka, a to se vidi i golim okom”, zaključio je Radojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tina
Gost
Tina

Nemoj im pare trazit, bolje da in daju blazu. On je visok I lijep

Piki
Gost
Piki

Ih ih prodao si im plac a sad ne daš da prođu da vrše ordržavanje dalekovoda. Što nisi o tome mislio kad si im prodavao plac? Jesi li mislio da će helikopterom da dolaze? Stara seljačko – prevarantska taktika.

Perun
Gost
Perun

Jesi li procitao tekst? Ili jesi ali ne kapiras najbolje. Čovjeku su platili za 150 kvadrata, ali uništili 6000 kvadrata. On samo trazi ostetu.

pare pare
Gost
pare pare

Perunu, i platili i nude odstetu ostatka imanja, ali momak bi meleon eura.

Send this to a friend