Ekonomija

MMF će pomoći Poreskoj upravi

Ministar finansija Darko Radunović sastao se danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda Sektora za fiskalne poslove koju predvodi novi šef misije Korstiaan Kool, koji je crnogorskom ministru poručio da MMF stoji na raspolaganju da domaćim stručnjacima pruži stručnu pomoć kako bi se unaprijedio rad Poreske uprave.

Radunović je istakao da dobri rezultati u dosadašnjoj saradnji predstavljaju dobar osnov za buduće zadatke na kojima će se zajednički raditi.

“Implementacija sistema elektronske fiskalizacije i sredstva iz kredita sa Svjetskom bankom koja se koriste za potrebe i realizaciju projekta “Reforma poreske administracije“ dovešće do potpune reforme Poreske uprave“, saopštio je Radunović.

Sagovornike je informisao o aktivnostima Ministarstva finansija na zakonskom rješenju na temu elektronske fiskalizacije i sa namjerom da se početkom naredne godine otpočne sa implementacijom sistema elektronske fiskalizacije koja će doprinijeti suzbijanju sive ekonomije, boljoj naplati poreza i unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Partneri iz MMF-a su istakli da je pred Poreskom upravom period izazova kada su u pitanju uspostavljanje upravljačke strukture, organizacione šeme organa i upravljanja rizicima u redovnom poslovanju i da MMF stoji na raspolaganju da domaćim stručnjacima pruži stručnu pomoć kako bi se unaprijedio rad Poreske uprave.

Cilj ove misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine gdje bi se mogla pružiti tehnička pomoć u sklopu dva postavljena cilja: bolja uprava prihoda, menadžerski i upravljački aranžmani i ojačane osnovne funkcije poreske uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tigar
Gost
tigar

Sa Mugosom mogu kosarku da igraju rekreativno. U drugo se ne razumije

Send this to a friend