Ekonomija

Moguće smanjenje sezonskih linija

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pripremilo je predlog plana o održavanju minimalnog broja polazaka prevoznika u javnom međugradskom linijskom prevozu putnika do 1. oktobra, na koji svi zainteresovani mogu do ponedjeljka dostaviti sugestije, piše Dan.

Ministarstvo je predloženi akt pripremilo shodno Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa, a uzimajući u obzir zahtjeve prevoznika. Svi zainteresovani prevoznici mogu dostaviti sugestije na predloženi plan na mejlove [email protected] i [email protected].

Napominjemo da je predmetnim planom usled smanjenog obima saobraćaja u definisanom periodu, mogućeredukovati sezonske, kao i stalne linije uz smanjenje broja polazaka do maksimalno 50 odsto, vodeći računa o ravnojmernoj prostornoj i vremenskoj raspodjeli polazaka piše u saopštenju resora načijem je čelu Osman Nurković.

Obustavljeni registrovani i ovjereni redovi vožnje u međugradskom linijskom prevozu, prevoznik može naknadno aktivirati po sopstvenoj procjeni, uz prethodno pismeno obavještenje ministarstvu, tri dana prije otpočinjanja obavljanja prevoza. Jednom aktiviran red vožnje, kako prenosi Mina biznis, ne može se više obustaviti.

Polazeći od činjenice da je održavanje linija u međugradskom linijskom drumskom saobraćaju obavezno bez obzira na broj putnika, uzimajući u obzir situaciju u Crnoj Gori nastalu tokom pandemije korona virusa i neizvjesnost ljetnje turističke sezone u skladu s realnom potražnjom i potrebama putnika, odlukom će se propisati plan o održavanju minimalnog broja polazaka prevoznika u javnom međugradskom linijskom prevozu putnika do 1. oktobra rekli su iz ministarstva.

Nepostupanje prevoznika u skladu sa donesenom odlukom, podliježe brisanju redova vožnje u međugradskom linijskom prevozu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hhj
Gost
Hhj

A gdje možemo pogledati predlog? Ocu li ga ja izmislit ili ce ga negdje objaviti ovi strucnjaci?

Boogey
Gost
Boogey

…a moga bi da uradis jedinu i logicnu stvar…podjes na sajt Ministarstva…

Send this to a friend