Ekonomija

Mojkovac: U toku radovi na projektima vrijednim blizu 40 miliona eura

Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac u planiranoj je dinamici, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore, Miloša Popovića.

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od oko 10 kilometara do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu.

Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine.

U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hekatara.

Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine.

Oni su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca. Posebno su istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone. Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dule
Gost
Dule

Evo se vracu svi iz PG ZA MOJKOVAC

Realno
Gost
Realno

A šta je bolje kada će ovi što su se napljakali i pokrali u CG, ljetovati na Kopaoniku i Zlatiboru, Od njih se ne može proći ovim planinama.

Peruta
Gost
Peruta

Za 40 miliona se mogu dva Mojkovca iznova izgraditi i još jedan omanji Šavnik!

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeli iko ostao tamo da živi

Send this to a friend