Ekonomija

Montenegro Airlines: Najbolji bilans uspjeha u posljednjih 10 godina

Skupština akcionara nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines usvojila je danas godišnji finansijski iskaz i Izvještaj menadžmenta za 2018. godinu, kojim je potvrđeno da su poslovni prihodi kompanije za 245 hiljada eura veći od poslovnih rashoda, te samim ti i da je poslovni rezultat za prošlu godinu pozitivan iako je zbog značajnih finansijskih rashoda, te nasleđenih dugova iz prethodnog perioda, kompanija poslovala sa gubitkom od 1,97 miliona eura.

“To je najbolji bilans uspjeha, u poslednjih 10 godina, i dolazi u godini u kojoj je kompanija ostvarila istorijski rekord u broju prevezenih putnika od 645 hiljada”, rečeno je na sjednici.

Prema njihovim riječima, jaka, i često nelojalna konkurencija na tržištu, visoka cijena avio goriva, visoki troškovi iznajmljivanja aviona i restauracije avionskih motora, te naslijeđeni gubici nacionalne avio-kompanije, u velikoj mjeri opterećuju redovno poslovanje.

Naglašeno je, takođe, da se mora nastaviti tendencija urednog, adekvatnog i odgovornog rukovođenja kompanijom, te je shodno navedenom saziv Odbora direktora ostao isti, sa profesionalnom funkciom predsjednika.

“Očekuje se da u 2019. godini kompanija uz podršku većinskog vlasnika završi proces finansijske konsolidacije i donese razvojnu strategiju, koja uključuje obnovu flote i organizaciono restrukturiranje kompanije”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grof
Gost
Grof

Ne znam koji me djavo natjera da pisem ove komentare, ali eto, isprovociran idiotlukom ovog teksta, rekoh sta mislim pa i neka je u prazno.

Grof
Gost
Grof

Citav teks je apsurdan, bas kakvo je i poslovanje ove nazovi firme.

Grof
Gost
Grof

Iako se iz mog drugog posta vidi da im brojke (i logika) nisu jaca strana, ipak bih clanove Upravnog odbora zamolio da posjete website svoje firme i da provjere cijene karata za koju bilo koju od destinacija na kojima lete (u bilo koje vrijeme putovanja) i da onda pokusaju da objasne kako je moguce da uz takve cijene i rekorde… Više »

Grof
Gost
Grof

Lele nama poreskim obveznicima: “Očekuje se da u 2019. godini kompanija uz podršku većinskog vlasnika završi proces finansijske konsolidacije i donese razvojnu strategiju, koja uključuje obnovu flote i organizaciono restrukturiranje kompanije”.

Grof
Gost
Grof

Ovo je cisti zen: “…da je poslovni rezultat za prošlu godinu pozitivan iako je zbog značajnih finansijskih rashoda, te nasleđenih dugova iz prethodnog perioda, kompanija poslovala sa gubitkom od 1,97 miliona eura.”

Grof
Gost
Grof

Nista manje nismo ni ocekivali od kompanije koja nas je navikla na rekorde: “… kompanija ostvarila istorijski rekord u broju prevezenih putnika od 645 hiljada” …

Grof
Gost
Grof

Naslov teksta: “Montenegro Airlines: Najbolji bilans uspjeha u posljednjih 10 godina”. Uspjeha?

Grof
Gost
Grof

Nista manje nismo ni ocekivali (vec naviknuti na uspjehe ove kompanije): “kompanija ostvarila istorijski rekord u broju prevezenih putnika.” Ovo je cisti zen: “… da je poslovni rezultat za prošlu godinu pozitivan iako je zbog značajnih finansijskih rashoda, te nasleđenih dugova iz prethodnog perioda, kompanija poslovala sa gubitkom od 1,97 miliona eura.” Lele nama poreskim obveznicima: “Očekuje se da u… Više »

Xyz
Gost
Xyz

U ovoj drzavi sve cvjeta, sve firme posluju u plusu,raste ekonomija drzave, nema kriminala, nema korupcije….

Prika
Gost
Prika

Samo da ne duva śever u Titograd jer se nemoze slecet a inace su strasni

Miki
Gost
Miki

Potpuno smo zadovolji sa Vama…Sipa drzava u vas bez limita. A radnika imate ka Qvantas ..

Mrdak
Gost
Mrdak

Zašto niko ne objavi da MA kao dužnik Aerodromima daje karte zaposlenima u Aerodromima do određenog iznosa da putuju oni i porodice im.I plus im cijene katara stave kao da ih vozi neka elitna avio kompanija a ne raspali MA. A kako i da li to Aerodromi od svojih zaposlenih naplacuje ili se voze o trosku drzave ili bolje reci… Više »

NIk
Gost
NIk

Je li sramota novinara da stavi ovakav naslov? Stidi li se pera? MA je mjesto đe se šalju partijski uhljebi na službu i najveći gubitaš u državu. Kad bi se ugasio, što je trebalo davno uraditi, masu bi se glasova izgubilo.

Pjer
Gost
Pjer

Ma sta pricate junaci.Znaci tim tempom dako se razduzite za jedno 50 godina.

Send this to a friend