Ekonomija

Monteput od Sozine za pola godine prihodovao 4,3 miliona

Monteput je u prvoj polovini godine prihodovao više od 4,3 miliona eura od naplate putarine za prolaz 1.187.265 vozila kroz tunel Sozina, saopšteno je Dnevnim novinama iz te kompanije.

Od toga je, kako su naveli, 3,7 miliona naplaćeno za 1.033.315 ili 87 odsto putničkih vozila, dok se 600.000 odnosilo na ostala.

“Rast naplate se bilježi u kontinuitetu. Prošle godine je bio na nivou od 10 do 12 odsto, dok je ove godine broj vozila na prošlogodišnjem nivou, odnosno neznatno veći. Zanimljivo je da je broj kamiona sa četiri i više osovine porastao 15 odsto u odnosu na 2017. godinu”, kazali su iz Monteputa.

Kroz Sozinu tokom ljetnje sezone dnevno prođe u prosjeku 12.800 vozila, a rekord je zabilježen u avgustu 2016.

“Najviše ih je prošlo 1. avgusta 2016. godine i to 16.444”, precizirali su u Monteputu, dodajući da su od početka godine izdali i 250 pretplatnih smart kartica. Osim toga, izdato je i 180 uređaja koji se koriste za elektronsku naplatu putarine bez zaustavljanja vozila, poznatih kao tag uređaji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Babalu
Gost
Babalu

Sto ne popravite onaj skok na dijelu puta dje je ogranicenje 100kmh sram vas bilo skacemo kolima kao kaskaderi

Nemirko
Gost
Nemirko

Kako je moguce da se tunel pravi od nasih para i da se i dalje naplacuje prolazak kroz njega. Sramota da ovo drzava radi gradjanima.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Zasto nema rasvjete u onom uskom mracnom tunelu na ulaz u Budvu?! Vidi li Vlada sada koliko se isplati praviti tunel a ne da putujemo 100km 2ipo sata!!?!

Abaz Dzafic
Gost
Abaz Dzafic

Samo neka deru. Treba se odrzati na vlasti 🙂

Patriota
Gost
Patriota

Trebalo bi smanjit cijenu za 50% … jer je sve to narod isplatio prolazeci kroz Sozinu… makar za ljetnji period od 15.juna do 15.septembra

232323
Gost
232323

Kakda će se malo upristojiti tunel Vrmac na prilazu Kotoru.Uzas u kakvom je stanju, sada novca imate barem ga operite i zamijenite izgorele sijalice ….sramota!

Jopetja
Gost
Jopetja

Pa oslobodite ili uvedite neke godisnje povoljne karte za gradjane primorskih gradova jer njima je nuzda a ne luksuz.

Bobo
Gost
Bobo

Bi valjalo da imaju povratne karte za nas koji podjemo na 1 dan do mora!

xyz
Gost
xyz

Odavno je red da makar smanje putarinu ako vec nece da je ukinu jer je tunel otplacen.Inace nijesu smjeli da naplacuju putarinu za poluautoput!

realni
Gost
realni

ko nije smio? od koga nije smio?

Nova Podgorica
Gost
Nova Podgorica

Od obraza! U stvari… A sad 2 miliona KK Budućnosti, 100 hiljada bonus Nurkoviću…

Send this to a friend