Ekonomija

Monteput se zadužuje 31,6 miliona za auto-put

Monteput će se u ovoj godini zadužiti ukupno 35 miliona eura, od čega 31,6 miliona za napajanje auto-puta električnom energijom, navodi se u finansijskom i planu rada te kompanije za tekuću godinu, koji je Vlada juče usvojila, prenosi Pobjeda.

Ovaj novac će biti upotrijebljen, između ostalog, za nabavku trafostanica.

Monteput je uključen u rješavanje pitanja finansiranja i izgradnje elektroenergetske mreže za auto-put Bar Boljare, što je aktivnost od javnog interesa. Izgradnjom prenosnih i distributivnih dalekovoda i trafostanica potrebnih za napajanje auto-puta električnom energijom, omogućio bi se stabilan sistem napajanja prije svega auto-puta Bar Boljare, kao i budućih zimskih centara na sjeveru Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje.

“Izgradnja sistema za trajno napajanje auto-puta električnom energijom je vrijedna 31.600.000 eura, što se obezbjeđuje iz kreditnih sredstava, dok će se posebno zaključenim ugovorom osigurati da CGES i CEDIS otkupe izgrađene infrastrukture u skladu sa dinamikom vraćanja kredita”, navodi se u dokumentu.

Za otplatu kredita za napajanje auto-puta električnom energijom odnosno za kamate i troškove obrade kredita u ovoj godini je planirano 160.000 eura.

U juče usvojenom dokumentu se ističe i da bi u ovoj godini trebalo da bude sve pripremljeno za donošenje konačne odluke o izgradnji mosta Verige, a planirana je i tehnička priprema za izradu projekata geotehničkih istraživanja i idejnih rješenja za dionicu auto-puta Andrijevica-Berane-Boljare.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjjj
Gost
Bnjjj

Taj autoput ispade kao zidanje Skadar na Bojani,ili je neznanje ili korupcija,ali skupo kosta preko milijardi 40km

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovo je jedna od najvecih kradja u crnoj gori …ko prodaje gradjevinski materijal a cije masine rade ….

lutovski
Gost
lutovski

ko ce da plati crtanje signalizacije 🙂

Velibor
Gost
Velibor

Rozajska skola ekonomije

Dzed
Gost
Dzed

Ko je direktor?Onaj sto je svercovao u svoje pero:)?Jeste mu provjerili diplomu?

Send this to a friend