Ekonomija

Moren: Crna Gora destinacija o kojoj se sanja

Sa sastanka

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom francuske regije Normandija Erveom Morenom (Hervé Morin) koji sa delegacijom prvi put boravi u Crnoj Gori, a koji je kazao da je naša zemlja destinacija o kojoj se sanja.

Abazović je pozdravio dosadašnju odličnu bilateralnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a, te zahvalio na podršci Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

“Crna Gora na svom evropskom putu ostaje posvećena daljem ekonomskom razvoju i privlačenju kredibilnih investitora. U tom smislu zainteresovani smo za snaženje partnerstva sa Normandijom i dalju promociju naše zemlje kao privlačne investicione i turističke destinacije“, poručio je premijer.

U tom kontekstu, pozitivnim je istakao uspostavljanje direktne avio-konekcije između Crne Gore i Francuske i istakao potencijal za intenziviranje avio saobraćaja sa Normandijom u cilju snažnijeg ekonomskog povezivanja sa ovom francuskom regijom.

Predsjednik francuske regije Normandija Erve Moreno je iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom.

“Normandija želi saradnju sa Vašom zemljom u svim oblastima gdje za to postoji i najmanji potencijal. Crna Gora je destinacija o kojoj se sanja”, istakao je Moreno.

On je istakao da je dalja izgradnja Evropske unije faktor stabilnosti za sve evropljane.

“Crna Gora je članica NATO-a, a Evropska unije se oslanja na NATO. Vi želite brz progres ka Evropskoj uniji, i zaslužujete to“, zaključio je Moreno.

Razmijenjena su mišljenja o mogućnostima daljeg snaženja ekonomske saradnje i većeg prisustva francuskih investicija, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i zdravstvenog turizma te dogovorena posjeta privredne delegacije Normandije Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Send this to a friend