Ekonomija

Morsko dobro ove godine u Ulcinj ulaže 1,2 miliona eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će samo u 2019. godini uložiti preko 1,2 miliona eura u opštinu Ulcinj.

“Komunalne djelatnosti” iz Ulcinja će dobiti 235.000 eura za tekuće komunalno održavanje zone morskog dobra što bi trebalo da utiče na dodatnu efikasnost ovog preduzeća, dok će JP za upravljanje morskim dobrom vršiti direktno plaćanje po ispostavljenim fakturama.

“Ove godine opredjeljena su sredstva za izvođenje radova na uklanjanju viška materijala iz prostora desnog rukavca rijeke Bojane u iznosu od 200.000 eura (saradnja sa Upravom za vode i Direkcijom javnih radova).  Izvođenje radova na izgradnji i uređenju pješačke staze od hotela „Albatros” do Rta Đerane planirano je u iznosu od 156.000, dok je za nastavak izgradnje parapetnog zida na lokaciji Borova šuma ispod bivšeg Hotela „Galeb“ opredjeljeno ukupno 141.000 eura”, navode iz Morskog dobra.

Za radove na izgradnji navoza za izvlačenje barki na Maloj plaži opredjeljeno je 61.000,00 eura.

“JP za upravljanje morskim dobrom je opredjelilo sredstva za uređenje kupališta na sjevernom dijelu plaže Valdanos u iznosu od 15.000 eura. Za izgradnju privremenog objekta za potrebe Javnog preduzeća, opštine Ulcinj i inspekcijskih službi na obali rijeke Bojane u Ulcinju planiran je iznos od 93.500, a u toku je izrada projektne dokumentacije vrijednosti 6.000 eura”, dodaju oni.

Kako navode iz Morskog dobra, ove godine planirano je i tamponiranje pristupnog puta u zaleđu Velike plaže u iznosu od 15.000 eura. Za izradu Projektne dokumentacije za izgradnju zaštitnog zida u lučici Kacema sa procjenom uticaja na životnu sredinu opredjeljeno je 25.000 eura.

“U 2019. godini se očekuje i završetak investicija čija je realizacija započela u 2018. godini. Projektovanje trim-staze od hotela „Albatros“do Rta Đerane, realizacija četvrte faze ograđivanja dina na Velikoj plaži, postavljanje pasarele, uređenje postojećeg puta i parkinga, postavljanje električne dizalice u Kacemi neke su značajnijih investicionih ulaganja. Navedeni projekti planirani su u vrijednosti od preko 200.000 eura.

JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u 2019. godini planiralo najviše sredstava za investiciona ulaganja upravo u opštinu Ulcinj.

Send this to a friend