Ekonomija

MORT: Adriatic dostavio svu dokumentaciju, u toku njena kontrola

Lokacija gradnje

Ministarstvo održivog razvoja i turizma saopštilo je CdM-u da je kompanija Adriatic propertis koja gradi hotel “Kraljičina plaža” na Miločeru, dostavila svu potrebnu dokumentaciju i da njena kontrola je u toku kod nadležne inspekcije.

<<<Adriatic propertis objavio dokaze da je prijavio gradnju i da radi zakonito<<<

Iz MORT-a su CdM-u kazali da su HTP Miločer i Adriatic Propertis 1. novembra ove godine Direktoratu za inspekcijski nadzor i licenciranje, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, podnijeli prijavu građenja, na dijelu katastarske parcele br. 970 KO Sveti Stefan.

<<<Jelušić: Adriatic ispunio sve zakonske uslove za gradnju na Miločeru<<<

“Lokacija, označena br.1 nalazi se u zahvatu hotelskog rizorta Miločer, u zahvatu Prostornog plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore, odnosno Urbanističko-arhitektonskog rješenja hotelskog rizorta Miločer, Opština Budva, kojim je planirana izgradnja hotela sa pet zvjezdica”, naveli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U tom Vladinom resoru ističu da je uz prijavu građenja, dostavljeni revidirani Glavni projekat i Idejno rješenje, izvještaj revizije i izjava revidenta, polisa osiguranja od odgovornosti projektanta, polisa osiguranja revidenta, ugovor sa izvođačem radova, ugovor o stručnom nadzoru, list nepokretnosti i saglasnost Glavnog državnog arhitekte.

“Što se tiče ostalih saglasnosti, utvrđeno je da je investitor oslobođen naknade za komunalije, jer se radi o objektu od opšteg interesa – hotelu sa pet zvjezdica”, pojašnjavaju iz MORT-a.

Posebno je naglašeno da u Glavnom projektu nema saglasnosti CEDIS-a, iako je zahtjev predat 13. avgusta 2019. godine, na koji nije odgovoreno u roku od 15 dana od dana prijema akta, te se time po zakonskim odredbama, smatra da je nadležni organ za tehničke uslove saglasan sa priključenjem, kako je projektovano u Glavnom projektu.

Kompanija Adriatic propertis priložila je saglasnost budvanskog Vodovoda i kanalizacije 22. avgusta ove godine, saobraćajnu saglasnost Opštine Budva od 8. oktobra 2019, kao i saglasnost na mjere zaštite od požara od 22. avgusta tekuće godine.

“Regionalni vodovod nema potraživanja jer je investitor već oslobođen plaćanja naknade za izgradnju regionalnog vodovoda, budući da se radi o hotelu sa pet zvjezdica, a što je u skladu sa Zakonom o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja. Trenutno, urbanističko-građevinska inspekcija obavlja kontrolu dostavljene dokumentacije”, zaljučili su u izjavi za CdM iz MORT-a.

A. Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kreč
Gost
Kreč

Samo zidaj

Djuro
Gost
Djuro

I da zastitimo ovu bezinsku pumpu na lokaciji i ne daj boze da nesto lijepo se tamo ne napravi nego da ostane ona rupcaga puna blata i vode i da lokalni politicari zadovolje svoje glupe, nazadne lokalno politicke revolucionarne ideje…..

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba napraviti hotel đe je ovaj srušen ali apartmane za prodaju nikako

Send this to a friend