Ekonomija

Možda ćemo nadmašiti rast iz prošle godine

Premijer Duško Marković poručio je danas puštajući u pogon novu liniju za flaširanje u kompaniji “13. Jul – Plantaže“ vrijednu tri miliona eura da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti- turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.

“Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonmije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini“, rekao je Marković na svečanosti upriličenoj povodom 55 godišnjice rada kompanije “13, jul – Plantaže“.

On je rekao da je kompanija “13. Jul – Plantaže“ tokom više od pola vijeka unapređivala proizvodne kapacitete, povećavale proizvodnju, i osvajale nova tržišta.

“Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja“, rekao je Marković.

Navodi da kompanija „13. Jul – Plantaže“ danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja.

“I zato je poruka iz ove kompanije nikada jasnija – bez ulaganja u znanje i u nove tehnologije, ne možemo biti konkurentni i očekivati bolju i sigurnu poziciju na tržištu.  Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića“, poručio je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujaklija
Gost
Vujaklija

Ovo je najvece zastidje na premijerskoj poziciji otkad postoji Crna Gora!

Psihijatar br1
Gost
Psihijatar br1

Da mi neko nesto bezobrazno reče na ulicu nalaz psihijatra bih mu tražio. Sad sam malo zreliji. Prije su mi lupali u stan a sad bih mu da lupi tražio nalaz psihijatra 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

Raptor
Gost
Raptor

Nego…kad ce privatizacija Plantaza?!

Psihijatar br1
Gost
Psihijatar br1

Oli da je kupiš što se interesujes.

Psihijatar br1
Gost
Psihijatar br1

Kasne naši psihijatri jedan vijek za evropom. 👍

Psihijatar br1
Gost
Psihijatar br1

Rekao mi je jedan drug da je psihologija rodjena u austriji.tamo ću da pošaljem dijete da studira. 😂👍

vjernik
Gost
vjernik

Snažno želimo da vjerujemo da ćemo možda…trebalo bi…

Pjer
Gost
Pjer

Ocemo sigurno

crnogorac
Gost
crnogorac

Obzirom da smo ostvarili rast jedino u kriminalnim obračunima onda nijesmo zainteresovani

Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Eli kupio dragan bmw a 😂

Ako i dako
Gost
Ako i dako

Možda…

Oxygen1
Gost
Oxygen1

Kakav rast nesretnice?Da smo Luksemburg,bacio bi ga u stecaj sa tvojom nakaradnom politikom razvoja.

Ivan
Gost
Ivan

Bravo,cestitam!!!

Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Lamborgini ju je zaštitni znak bik. Bik mu je naprijed. Što kaže prava Madonna. ♩plela sam džemper za pedra kad čula sam tu strašnu vest ipak ga je odnela mexicka korida ♩do dugo u noć ja i ona smo pili i tražili pedra u tekili ♩sad kad sam mlada i jedra ♩😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kondomčić
Gost
Kondomčić
Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Koštala je utakmica reprezentaciju italije deset milijardi dolara što nije otišla u rusiju. Kažu utakmica kao BDP. 😂

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Snila baba sto joj milo bilo!

Send this to a friend