Ekonomija

Mugoša: Prihvaćen predlog SD-a da se dodijele turistički vaučeri zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda

Poslanik SD Boris Mugoša saopštio je da na današnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prihvaćen je predlog poslanika Socijaldemokrata da se u budžetu Crne Gore za 2021. godinu predvide sredstva za turističke vaučere zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, ukoliko se tokom godine donese zakon o njegovom osnivanju.

“Kada je riječ o turističkim vaučerima oni su već uvedeni za prosvjetne i zdravstvene radnike u visini od 200 euea, ali su Socijaldemokrate zbog kompleksnosti i odgovornosti posla zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije zašite, predložile proširenje vaučera i na njih”, ukazuje Mugoša.

Takođe, kako ističe Mugoša,  prihvaćeno je da se u budžetu prepoznaju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost i sigurnost samohranih roditelja i kvalitet života djece, i o kome se dugo priča.

“Nažalost, u Crnoj Gori samo jedna trećina roditelja uredno plaća alimentaciju za svoju djecu zbog čega je neophodno koncipiranje adekvatnog modela podrške države samohranim roditeljima”, zaključuje Mugoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marta
Gost
Marta

A sta je sa stomatolozima?Hoce li oni dobijati turisticke vaucere?

Frape
Gost
Frape

Bravo

Send this to a friend