Ekonomija

Mugoša: Prihvaćen predlog SD-a da se dodijele turistički vaučeri zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda

Poslanik SD Boris Mugoša saopštio je da na današnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prihvaćen je predlog poslanika Socijaldemokrata da se u budžetu Crne Gore za 2021. godinu predvide sredstva za turističke vaučere zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, ukoliko se tokom godine donese zakon o njegovom osnivanju.

“Kada je riječ o turističkim vaučerima oni su već uvedeni za prosvjetne i zdravstvene radnike u visini od 200 euea, ali su Socijaldemokrate zbog kompleksnosti i odgovornosti posla zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije zašite, predložile proširenje vaučera i na njih”, ukazuje Mugoša.

Takođe, kako ističe Mugoša,  prihvaćeno je da se u budžetu prepoznaju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost i sigurnost samohranih roditelja i kvalitet života djece, i o kome se dugo priča.

“Nažalost, u Crnoj Gori samo jedna trećina roditelja uredno plaća alimentaciju za svoju djecu zbog čega je neophodno koncipiranje adekvatnog modela podrške države samohranim roditeljima”, zaključuje Mugoša.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MartaFrape
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marta
Gost
Marta

A sta je sa stomatolozima?Hoce li oni dobijati turisticke vaucere?

Frape
Gost
Frape

Bravo

Send this to a friend