Ekonomija

Mujović: KAP treba Crnoj Gori

Foto: Media Biro
Foto: Media Biro

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović danas je posjetio Kombinat aluminijuma u Podgrici i tom se prilikom sastao sa menadžmentom pomenute kompanije. Ovo je ujedno prva posjeta ministra Kombinatu nakon 2020. godine.

Mujović je rekao da je prijatno iznenađen sa onim što je zatekao na terenu, te da je ovakav Kombinat upravo ono što Crnoj Gori nedostaje.

“Riječ je o jednoj izuzetno modernoj fabrici, na čelu sa menadžmentom koji ima jasnu viziju razvoja, što je najbitnije. U razgovoru sa gospodinom Pejovićem saznao sam o povezivanju kompanije sa automobilskom industrijom, a ono što proizvodi Kombinat aluminijuma se može dobro implementirati sa tog aspekta”, kazao je on.

Mujović je istakao da Crna Gora kao država treba biti ponosna na jednu ovakvu kompaniju koja, kako je rekao, zapošljava oko 350. radnika i ima uticaj na čitave okolne djelatnosti koje su povezane sa njom.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović podsjetio je da nakon izuzetno teškog perioda izazvnog koronom i velikih investicija i ulaganja kroz otvaranje dvije velike fabrike, nastavljaju sa razvojem KAP-a.

“Uskoro ćemo postavljanjem solarnih panela postati potpuno energetski nezavisni od Elektroprivrede Crne Gore, a u planu su još dvije fabrike. Fabriku bileta kapaciteta 70.000 tona i fabrika Legura kapaciteta 30.000 tona. Kao što sam i obećao kada sam preuzeo KAP, mi nismo stali sa invensticijama, uprkos svemu što se dešava u svijetu kada je posrijedi aluminisjka industrija”, kazao je on.

Prema njegovim riječimaizgradnjom solarnih panela naši proizvodi će dobiti zeleni sertifikat, odnosno garanciju da se naša proizvodnja odvija isključivo od obnoviljivih izbora energije.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Hogar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Crni ministar

Send this to a friend