Ekonomija

Mustafić u Sloveniji: Korisna iskustva možemo prilagoditi našim uslovima

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić i direktor JU Centar za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica Milo Paunović boravili su u posjeti specijalizovanim institucijama za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, u Sloveniji.

Oni su, pored slovenskog Zavoda za zapošljavanje, posjetili i centre u kojima se realizuju programi obrazovanja, osposobljavanja, profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

“Posjeta navedenim institucijama u Sloveniji je bila veoma sadržajna. U oblasti profesionalne rehabilitacije u Crnoj Gori mogu se koristiti neka iskustva iz tamošnjeg  modernog i razvijenog sistema, uz određena prilagođavanja našim uslovima”, istakao je Mustafić.

Prema njegovim riječima, iskustva i znanja u vezi realizacije programa aktivne politike zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije u Sloveniji mogu doprinijeti unaprijeđenju kvaliteta usluga, kao i mjera koje realizuje Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

“Posjeta Zavodu Slovenije za zapošljavanje i centrima, umnogome će uticati i na uspostavljanje sistema finansiranja posebnih organizacija, obzirom da se iskustva Slovenije u ovom segmentu mogu prenijeti u Crnoj Gori”, dodao je Mustafić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjjj
Gost
Bnjjj

Slovenija je decenija ispred vas,jedino zaposljavanje koje vi mozete ponudit je partisko,treba ukinut ZZCG

Send this to a friend