Ekonomija

Muzička žurka i ski-maratoni za dobru atmosferu na planini

Oko 20 cm sniježnog pokrivača koji je osvanuo u Kolašinu nedovoljno je kako bi se na Bjelasici skijaši bezbjedno skijali. S druge strane, najavljene manifestacije su dobar mamac za one kojima nedostaje provod na planini.

“Nažalost, nije palo dovoljno snijega kako bismo otvorili staze za skijanje u okviru žičara. U podnožju je palo 10 cm snijega, dok je na vrhu 20 cm. Ovih dana će za skijanje biti u fukciji staza u okviru lifta Jezerine (300 m) i Baby staza (100 m), dok za vikend očekujemo da će biti osposobljena staza br. tri u okviru šestosjeda žičare Vilina voda”, kazala je direktorica Ski-centra Kolašin 1450 Dijana Bulatović.

U kolašinskoj TO se nadaju da će sniježne padavine koje su narednih dana najavljene uticati da se makar jednim dijelom nadoknade značajni gubici koje je turistička privreda zabilježila ove turističke sezone u gradu na Tari.

Ski-centar Kolašin 1600 je od danas najavio otvaranje staze Vranjak dužine 1.750 m kao i dječjeg skijališta uz besplatan parking za sve posjetioce i podsjećanje na najavljeno gostovanje regionalne muzičke zvijezde Dženana Lončarevića 15. februara.

Iz ski-centra Kolašin 1450 najavljuju da su sada u funkciji staze u okviru skilifta Jezerine i baby lifta, a za vikend očekuju da ce biti osposobljena staza br. 3 u okviru šestosjeda.

Do kraja februara se očekuje održavanje sada već tradicionalnih manifestacija Sinjajevinskog i Bjelasičkog maratona.

Manifestacija Sinjavinski maraton je do sada imala revijalni karakter, a kako bi manifestaciju podigli na viši nivo i privukli više učesnika, organizatori su odlučili da 22. februara, organizuju takmičarski maraton.

Ovogodišnja ruta maratona će biti sa prevoja Vratlo, Gornje Lipovo u Kolašinu do lokaliteta Provalije, opština Žabljak. Planirana ruta je dugačka 30 kilometara.

Maraton će se realizovati u tri discipline nordijsko skijanje, turno skijanje i hodanje na krpljama i očekuje se učešće oko 50 takmičara, a prijave su i dalje u toku.

Organizator manifestacije je NVO Sinjavinski maraton u saradnji sa Opštinom Kolašin, Turističkom organizacijom Kolašin, Crvenim krstom Crne Gore, Crvenim krstom Kolašina, a manifestaciju su podržali i hoteli sa četiri zvjezdice iz Kolašina Bianca Resort, Four Points by Sheraton i Dream House.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zesi
Gost
Zesi

Pustite nas vise…necemo na snijeg

Gojko
Gost
Gojko

Bitno je da ima muzike. Zato skijališta i služe…

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Tesko ce srbi sa tim da se pomire, oni ne vole dobru atmosferu.

Micko
Gost
Micko

A sta ce njima Kolasin pored njihovih resursa koji nisu osjetili manjak snijega ove godine!

kum Žoržo
Gost
kum Žoržo

prošle sedmice, prije nego što je pao ovaj snijeg, bile su u funkciji tri staze… jezerine, baby i broj 3… sad, nakon što je pao snijeg, kažu da rade jezerine i baby, a da će osposobiti broj 3… o čemu se radi? Obmanjivanje, lažne informacije, ili izjava od prije 3 sedmice?

BBRR
Gost
BBRR

Indira, Rozga, Dzenan
Vi iz skijalista ste bez mozga. Skijanje i kič muzika. Daleko ste vi od turizma.

Mia
Gost
Mia

Izvini kad si tako pametan/a mozes li da mi kazes koga su to trebali da dovedu ( a da privuce ljude) ?

Bnjj
Gost
Bnjj

Propaganda, od manifestacije do manifestacije turitam

Send this to a friend