Ekonomija

Muzičke zvijezde platile 115.000 eura poreza

Novogodišnja noć u Budvi

Muzičkim zvijezdama koje su tokom novogodišnjih praznika nastupile u Crnoj Gori isplaćeni su honorari veći od milion eura i obračunate poreske obaveze prema državi, saopštila je portparolka Poreske uprave Milica Vuletić, prenosi Pobjeda.

<<<Koliko su pjevači zaradili u najluđoj noći<<<

Za praznike u Crnoj Gori nastupalo je 38 pjevača, dva didžeja i 24 benda.

“Poreski inspektori utvrdili su da su muzičkim zvijezdama isplaćeni honorari od preko milion eura, a da su po tom osnovu obračunate poreske obaveze u iznosu od oko 75 hiljada eura, kada je u pitanju porez na dohodak građana, ali i oko 40 hiljada PDV”, objasnila je Vuletić za TVCG.

Postoje, dodala je ona, indirektni efekti organizacije takvih manifestacija, koji se tiču porasta prometa u ugostiteljskim objektima, kada je u pitanju djelatnost prodaje pića i ostalih proizvoda.

“Svi efekti koji su osjetljivi kad je u pitanju turistička sezona biće vidljivi u februaru, kada dospijeva obaveza prijavljivanja i plaćanja obaveza u vezi sa prihodima iz januara. Očekujemo da će poreski obveznici regularno prijaviti svoje obaveze”, objasnila je portparolka.

Vuletić je kazala da su zadovoljni i ponosni na realizovanu poresku naplatu u prošloj godini od 1,18 milijardu eura, što je čak 100 miliona iznad 2018, a 80 miliona iznad plana za prošlu godinu.

Za Novu godinu u Crnoj Gori nastupali su Darko Rundek, Marko Luis, Žuti Serhatlić, Peđa Janković, Bojan Marović, Bojan Delić, Danijel Alibabić i Rajo Simonović, Ana Štajdohar, Mostar sevdah reunion, Zdravko Čolić, Svetlana Ceca Ražnatović, Psihomodo pop, Lena Kovačević, Nevena Božović, Neno Belan, Mahmut Orhan, Hari Mata Hari, bend „Krugovi u žitu“, Akademia, Gula, Gradska muzika Budve, Refugie Jesus & Camp; Apostols, The Grupa, Assa Voce, Lord of the Strings i budvanski di-džejevi Stevan Mandić i John K, Aco Pejović, Tijana Dapčević, Nina Badrić, Severina, Dejan Petrović Big Band, Neda Ukraden, Petar Grašo, Haris Džinović, Nina Žižić, Milan Bukilić, Bane Mojićević, Ana Kokić, Light Motive bend, Nataša Bekvalac i Magla bend, Leontina Vukomanović, Van Gog, Vlatko Stefanovski, NY Rock Symphony, Željko Bebek, Leksington bend, Miligram, Marija Šerifović i Saša Kovačević, Ana Stanić, Pop simfonija, Partibrejkersi, Lačni Franz, VIS Tetra, Bajaga, Hladno pivo, Light Under the Black Mountain, Aleksandra Prijović, Neverne bebe, Padrino i Tropiko.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todor
Gost
Todor

To su narodne pare, umanjene za dobit koju su ostvarili pjevaci

Send this to a friend