Ekonomija

Na aerodrom Tivat sletio prvi avion Luxair-a

Od danas je Crna Gora povezana sa Luksemburgom i preko Tivta, nakon što je jutros sletio prvi avion „Luxer-a“ u našu primorsku vazdušnu luku, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Prema njihovim riječima prva linija sa Luksemburgom uspostavljena je preko Podgorice 1. aprila, saobraća se jednom nedjeljno, a od prvog juna letjeće se 2 puta sedmično.

“Dobrodošlicu prvom avionu na tivatskom aerodromu upriličili su članovi menadžmenta Aerodroma Crne Gore i Tivta, kao i pozdravni vodeni topovi koji su prskali avion u znak posebnog pozdrava”, navode iz Aerodorma.

VD izvršni direktor Ognjen Jovović izrazio je zadovoljstvo što se Crna Gora povezala sa Luksemburgom i preko Tivta, ocijenivši da su putnici iz tog regiona izuzetno važni za crnogorski turizam.

„Očekujemo da ova linija bude usmjerena na turistički promet i dobrobit turističke privrede, države Crne Gore, Aerodroma i zaposlenih. Aviosaobraćaj polako ide uzlaznom putanjom, pa očćekujemo povećanje prihoda do nivoa da pokrivamo troškove poslovanja“, kazao je Jovović.

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić takođe očekuje bolju turističku sezonu od prethodne, koja je bila izuzetno teška zbog pandemije Covid-a 19.

„Aerdorom u Tivtu privodi kraju pripreme za predstojeću ljetnju sezonu i poručujem da ćemo biti sasvim spremni da dočekamo putnike koji će posjetiti našu zemlju“, kazao je Marić.

Direktorica crnogorskog Kulturno informativnog centra u Luksemburgu Fetija Kalač ponosna je što je mreža kojom predsjedava bila dio pregovora da u Crnu Goru dođe jedna od najprestižnijih avio kompanija na svijetu.

“Luxair je državni avio prevoznik Velikog Vojvodstva Luksemburg, zvanično najbogatije zemlje na svijetu. Ponosna sam što je naš rad i trud rezultirao uspostavljanjem letova što našu zemlju približava tom izuzetno značajnom tržistu za naš turizam. Ovi letovi su značajni i za susjedne zemlje Velikog Vojvodstva u kojima se nalazi veliki broj naših iseljenika”, kazala je Kalač.

Linija Luksembzurg – Tivat Luksemburg saobraćaće svake subote. Danas je prvim avionom stiglo 47 putnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Evo komite stigle iz Luxemburga

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Na što smo spali da brojimo avione koji slijeću u CG u Frankfurt bi se opučili od brojanja…

Send this to a friend