Ekonomija Završen prvi sloj

Na dionici auto-puta ugrađeno 950 tona asfalta

Danas je završen prvi bituminizirani noseći sloj asfaltnog zastora na probnoj dionici od 500 metara auto-puta Bar – Boljare, saopštili su iz Vlade, ističući da je ugrađeno 950 tona.

Kako navode u Vladi, sve protiče u skladu projektom i savremenim procedurama izvođenja, a radove nadziru Monteput, Ingerop, DKTP i nadležne laboratorije.

“Asfalni zastor se izvodi u tri sloja debljine 7+7+4 centimetara i radi se od polimer modifikovanog bitumena”, precizirali su.

Inspektor za otvorenu trasu Verica Milović kazala je da probna dionica izvedena na sve tri saobraćajne trake – dvije vozne i jednu za spora vozila.

“Polimer modifikovani bitumen je bitumen koji je poboljšan polimerima. Poboljšava karakteristike asfalta u uslovima visokih temperatura i smanjuje mogućnost nastanka pukotina pri niskim temperaturama”, pojasnila je Milović.

Ona je najavila da će u narednih desetak dana biti sprovedena laboratorijska ispitivanja koja će uzeti sa te mješavine i, ukoliko analize pokažu dobre rezultate, moći da se nastavi asfaltiranje na auto-putu.

<<<Bemax postavio prve metre asfalta na auto-putu Bar-Boljare<<<

Podsjećamo, prve metre asfalta na auto-putu kompanija Bemax je ugradila juče.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

i to kakvog asvalta😊

Aco
Gost
Aco

Što reći bez neka je sa srećom.

Zura
Gost
Zura

Znači oko 40 kamiona asfalta…
Pa toliko realno i možemo priuštit maximalno
Jer treba krpit i ostale puteve

ooo
Gost
ooo

Pođi do MUP-a izvadi pasoš pa pravac R. Srpska. Kad se vratiš drugačije ćeš pričat o CG putevima i državi generalno.

Miki
Gost
Miki

Trlja Rocko ruke 950 tona x …ali ne placam poreze moj zivotni moto je ima se moze se

DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

Hvala vam srucnjaci na POSNIM informacijama. nista nam niste rekli jer nidje jednog podatka da covjek stvori sliku koliki je posao uradjen .
za 1 300 000 000 E koje placamo imate da nas izvjestavate svaki dan koliko ste asfalta postavili.
Nedaj Boze da kineska televizija izvjestava kineze za svaki kubik asfalta ???

ooo
Gost
ooo

Misliš da treda da se ugledamo pa izvještavamo kao Srbi za subvencije Fiatu i noćno rušenje u Savamaloj? Ili kao Dodik za ubijenog Dragićevića?

Ljubo
Gost
Ljubo

Platije su neponovljive to je draz voznje i uzivanja

Piroska
Gost
Piroska

Ovaj autoput smo platili krvavo, sto bi se reklo “kao sveti Petar kajganu”,………tako da Kinezi bi mogli da u svaki kilometar ugrade po 1kg zlata a ne samo suvi asfalt i da opet imaju golemu zaradu!!!

Nikola R.
Gost
Nikola R.

Tako ste i za Sozinu pricali, pa sad kad se ubiraju doprinosi cutite ka zaliveni. Svaka normalna drzava investira u puteve i infrastrukturu. Kad bi slusali vas bili bi gori od Srbije.

Piroska
Gost
Piroska

Nidzo, mnogo smo mi gori od Srbije,……normalno da bih volio da smo najbolji ali rezultati i cinjenice to ipak ne pokazuju. Ne mrdamo sa platama i penzijama evo 10 godinja, sve vise se zaduzujemo, nema proizvodnje, nema izvoza, ogromna nezaposlenost, mladost odlazi u pecalbu, …..

gugen
Gost
gugen

a sta si ti platio, jadnjake? ponuda kineza je bila najpovoljnija od svih

Piroska
Gost
Piroska

Izgradnju prioritetne dionice prvog autoputa u Crnoj Gori od Podgorice do 70 kilometara udaljenog Kolašina karakterišu: kašnjenje sa izgradnjom od 17 mjeseci, ekološka devastacija dijela rijeke Tare preko koje prelazi budući autoput, neizvjesnost koliko će državu koštati dodatni radovi u odnosu na ugovorenu cijenu od 809 miliona dolara, te da li postoji opasnost da Crna Gora upadne u dužničku zamku… Više »

Piroska
Gost
Piroska

Za 42 kilometra prve dionice autoputa, od Smokovca kraj Podgorice do Mateševa blizu Kolašina, državu Crnu Goru po prvom ugovoru košta 809 miliona dolara. Još najmanje 80 miliona dolara će koštati izgradnja pristupnih puteva, elektro i vodovodna mreža uz autoput, čime se dolazi do cifre od blizu 900 miliona dolara.

Piroska
Gost
Piroska

Kredit kineske Exim banke, Crna Gora će otplaćivati 20 godina po kamatnoj stopi od 2%. Prema ugovoru, prva godišnja rata kineskoj Exim banci za izgradnju auto puta iznositi 66 miliona dolara i ona će banci biti isplaćena u julu 2021. godine.

Marko
Gost
Marko

Hoće li biti 2 trake + zaustavna na jednoj strani?

leon
Gost
leon

ako cijena bude 4 e isplati mi se.
da imamo voz do kolasina redovan i da stize za 50 min isao bi stalno vozom.

Pobro
Gost
Pobro

KAd se zavrsi auto put, bice milina vozit kroz Platije. Kamioni i autobusi auto putem i nema guzve. Banja.

vozač
Gost
vozač

Mislim da će biti obrnuto. Kamiondzije neće da plaćaju putarine

Peruta
Gost
Peruta

Je li moguće da se asfalt koristi za izgradnju autoputa? Još tolike tone!

Markisa1
Gost
Markisa1

Sto bi ti da koristiš umjesto nosećeg bituminiziranog asfaltnog sloja. Beton možda? Možda bi po makadamu? Ili kožna sta možda planiras da letis ili bi možda gumu ka na atletske staze….

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kad je sozina par km 2.5e za kola ovdje ce da bude 10e > treba pare uzimati od naroda sto prije jer ove sto su se oprale mozda je nekoj spala boja u masinu.

marko
Gost
marko

Bas mi je drago sto si srecan zbog ovog autoputa.

Eon
Gost
Eon

4€ maximum

Belko
Gost
Belko

I 4 nazad, to je 8. mnogo

Ja plaćam 11
Gost
Ja plaćam 11

Pg: Niko ti branit neće da voziš za džabe kroz Kanjon.

CcF
Gost
CcF

Obavještavajte nas i dalje. Na svakih 100 tona po jedan tekst.

marko
Gost
marko

Slazem se

ssssss
Gost
ssssss

Ima li ko korumpiraniji od INgeropa?

Diva
Gost
Diva

Ako se radi o 50 km autoputa, a 1 km ima otprilike 1 m3 * 1000, a to je oko 2500 tona, znaci asfaltirano je 300-400 metara mozda 🙂 to je manje od 1% 😉

marko
Gost
marko

Javi se u Bemax da te odmah zaposle kao nadzorni organ, vidi se da si ekspert

Markisa1
Gost
Markisa1

Pa lijepo ti piše probna dionica. Ili samo citate naslove

Sinisa
Gost
Sinisa

Kako dobro rukuju nasim parama jbt stvarno svaka cast..treba znat to pravi su ekonomisti..od svakog eura koji oglobe od naroda oni naprave euro i onda ga investiraju tako sto uzmu kredit jer su narodne pare nedje vec otisle..a dje ne znamo..i naprave nam auto put nasim parama vaauuuuu kakvi majstori ekonomije menadzmenta i radio talasa 🤣🤣🤣

marko
Gost
marko

nase pare-nas autoput

Eon
Gost
Eon

Idi raduj se srpskim autoputevima samo pazi kakvi vijadukt da ne padne na tebe.

Mislioc
Gost
Mislioc

Strah me da ne bude tanko pa da ovo bude najtanji asfalt na najduzem mostu u evropi. Ovi sto su nadzor i ovi sto ugradjuju asfalt nek pripaze odgovornost nije kratkoga vijeka

Bnjj
Gost
Bnjj

A šta je sa ostalim dionicama i šta je sa investicijama koje zapošljava ju ljude u Cg ništa od toga još malo neće imati ko da vam ide time putem

Laki
Gost
Laki

E ti ne iso auto putem,za tebe je magare i kozja staza!..

Ma, daj!
Gost
Ma, daj!

Bn: Raduj se malo, čovječe. Tvojim uzorima nije valjala ni Sozina, ni Milenijum, ni put do Žabljaka, a sad ne slaze s njih.

Send this to a friend