Ekonomija Ekipa hercegnovskog biroa rada kontroliše izvođenje javnih radova

Na četiri mjeseca zaposlene 44 osobe

Ekipa hercegnovskog biroa rada obilazi izvođače javnih radova i neposrednim uvidom kontrolišu realizaciju jedne od mjera aktivne politike zapošljavanja.

Za realizaciju programa javni rad opredijeljena su sredstva u iznosu od 14.154,36 eura, za zapošljavanje 44 lica iz kategorije teže zapošljivih, na period od četiri mjeseca.

U okviru javnog rada Personalni asistent pet izvođača zapošljava 21 osobu pripremljenu za taj posao. Ostala tri izvođača zapošljavaju 23 lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

NVO „Nova šansa u Novom” zapošljava pet osoba na poslovima personalni asistent. Isto toliko asistenata angažovala je i NVO „Sunčev zrak“, dok NVO „Zrak sunca“ zapošljava tri, „Organizacija slijepih za Kotor, Herceg Novi, Budvu i Tivat” zaposlila je pet asistenata, a NVO “Evropski dom“ Tivat zapošljava tri asistenta.

Druge programe javnog rada izvode tri nevladine organizacije. NVO „Novska kredenca“ Herceg Novi kroz rad „Snaga ukusa Boke“, zapošljava četiri osobe na promociji proizvodnje tradicionalnih, lokalnih poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda sa područija Boke Kotorske.

NVO „Mladi Romi“ Herceg Novi, u radu „Dorra nuova Rukotvorine“ , zapošljava 15 lica,većinom žene iz RE populacije. Oni sprovode aktivnosti kroz dvije faze i to: izrada nakita i rukotvorina i organizovanje izložbi.

NVO „Mare Mare“ realizuje rad „Ukrasi Boke“, i zapošljavaju četiri osobe. Kroz radionice, koje se organizuju u sklopu javnog rada, njeguju se tradicionalne vještine ručnih zanata: vez, šivenje, heklanje, pletenje i izrada suvenira.

U toku je i realizacija projekta “Neka bude čisto”, koji se sprovodi u saradnji sa komunalnim preduzećima Herceg Novi i Tivat. Zaposleno je po šest osoba sa evidencije novskog i tivatskog biroa rada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Aktivna politika zapošljavanja ili drugim riječima prisilni rad.

Send this to a friend