Ekonomija

Na jesen nastavak izgradnje šetališta na Jazu

Dobili smo saglasnost glavnog gradskog arhitekte na Idejno rješenje za nastavak izgradnje šetališta na Jazu. Trenutno je u toku izrada glavnog projekta, nakon čega će se pristupiti izboru izvođača radova, saopštili su danas iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, ističući da su za to u Planu korišćenja sredstava za 2020. godinu predvidjeli 208.000 eura, te da radove, ako se tenderska procedura završi uspješno, možemo očekivati na jesen.

“Nastavak šetališta će se prostirati obalnim zidom ispod katastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plaže Jaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor uz rijeku, dužine cca 226 metara i ukupne površine 1050 kvadratnih metara. Za posao projekovanja je izdvojeno 15.550 eura”, navode u Morskom dobru.

Kako ističu, nastavak staze treba da bude popločan istim prefabrikovanim betonskim pločama u crvenoj boji, uz prateće osvjetljenje, hortikulturu i parkovski mobilijar, a planirano je i poločavanje manjeg trga uz rijeku.

“Podsjećamo da su radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni u potpunosti krajem marta. Dužina prve faze iznosi 380 metara, a staza je obogaćena novim stubovima javne rasvjete, led osvjetljenjem šetališta i plaže, parkovskim klupama i primorskim borovima. Javno preduzeće je u prvu fazu radova uložilo 162.000 eura”, nagasili su u Morskom dobru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WWG1 WGA
Gost
WWG1 WGA

I prema istoku bi napravili setaliste nego je covjek zauzeo hotelom sve to, njegovo, babovina

Bnjj
Gost
Bnjj

Ima li drugih gradova osim Bd i Boke u Cg, šta je sa Barom, Ulcinjom oće li se tamo šta radit, da se zaposli narod

Send this to a friend