Ekonomija

Na prodaju imovina Radoja Dakića za 60,3 miliona eura

radoje_dakic2.jpg

Stečajna uprava fabrike “Radoje Dakić” raspisala je danas oglas za prodaju imovine tog preduzeća po početnoj cijeni od 60,3 miliona eura.

Imovinu čine nepokretnosti i materijali, odnosno zemljšta i konstrukcije hala u Podgorici, koji se prodaju kroz četiri cjeline za ukupno 60,03 miliona eura.

Prodaje se, prvi put, i imovina podgoričke fabrike u Beogradu, odnosno dva poslovna prostora po cijeni od 120 hiljada eura i 160 hiljada eura.

Zainteresovani pisane ponude mogu dostaviti do 25. juna na adresu Privrednog suda, a njihovo otvaranje je zakazano dan kasnije, u devet sati.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju svi pojedinci i preduzeća koji uplate depozit u iznosu od pet odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik najkasnije sedam dana od otvaranja ponuda.

Na oglas za prodaju imovine podgoričke fabrike krajem januara, po početnoj cijeni od 66,5 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda.

Privredni sud uveo je stečaj u “Radoje Dakić”, po zahtjevu Poreske uprave (PU), zbog duga od 10,7 miliona eura, u decembru 2016. godine.

Stečajni upravnik je priznao ukupno 80 miliona eura potraživanja, od čega su u prvom isplatnom redu 22 miliona eura za 1,8 hiljada bivših radnika.

Država potražuje 23 miliona eura, od čega za 15 miliona eura postoji razlučno pravo kod podjele preostale imovine.

1 Komentar na "Na prodaju imovina Radoja Dakića za 60,3 miliona eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend