Ekonomija

Na sezonskim poslovima radilo 1.000 Nikšićana

Ilustracija

Pored redovnih aktivnosti posredovanja u zapošljavanju, u nikšićkoj područnoj jedinici ZZZ realizuju drugu fazu programa “Osnaži me i uspjeću” koji je počeo 25. juna i trajaće do 25. decembra ove godine.

“Izvođači programa u našoj opštini su Career team i hR Partners iz Podgorice. U sadašnjoj fazi realizacije izvođači sa 50 odsto polaznika koji su uspješno završili prvi dio obuke, rade na izradi biografija, CV-ja, primjenjuju znanja vezana za korišćenje Microsoft Worda i interneta, u svrhu pronalaženja zaposlenja. Rade na individualnom i grupnom informisanju i savjetovanju, kreiraju svoje mail naloge i podižu nivo znanja u online korespondenciji. Zajedno prate ponudu radnih mjesta na teritoriji Crne Gore, upoznaju se sa potencijalnim poslodavcima”, objašnjava načelnica PJ Nikšić Rajka Radonjić.

Neki su, dodaje, već imali priliku da stečena znanja provjere u praksi. Sve ove aktivnosti vode krajnjem ishodu, potpisivanju ugovora o radu.

Ona naglašava da je u avgustu realizovano i značajno zapošljavanje na sezonskim poslovima.

“Iz Nikšića su zaposlena 64 lica, pored 936 naših sugrađana koji su se zaposlili u predhodnim mjesecima. Ponuda za sezonskim radnicima ima i dalje, najviše u uslužnim djelatnostima”, ističe načelnica.

Send this to a friend