Ekonomija JOŠ NIJESU RIJEŠENI SVI IMOVINSKO- PRAVNI ODNOSI

Na trasi bulevara prema Danilovgradu kvadrat placa od 15 do 35 eura

Na putnom pravcu novog bulevara iz pravca Podgorice prema Danilovgradu, na teritoriji danilovgradske opštine bilo je 250 predmeta eksproprijacije, većina sporova je riješena i ostalo je da se to uradi još sa 25 vlasnika nepokretnosti, kazao je za Dan Vlado Raković iz Uprave za nekretnine Opštine Danilovgrad.

On je istakao da je širenje bulevara s lijeve strane iz pravca prema Danilovgradu predviđeno PUP-om iz 2009. godine, koji je usvojen 2014. godine.

“Eksproprijacija je skoro završena, malo je rad usporen zbog pandemije… Da nije bilo toga, sporovi bi bili riješeni. Cijena kvadrata u mjestima Grlić i Glavica iznosila je 35 eura po metru kvadratnom, za Ćurilac, Jastreb i Novo Selo 25 eura, a u Bandićima od 15 do 25 eura u zavisnosti od toga da li je u pitanju livada, njiva ili brdo. Imali smo dosta prigovora od građana da nije bila obilježena trasa, pa nijesu potpisali pripadnost, te probleme morali smo u hodu da rješavamo”, istakao je Raković.

Direktor Uprave za nekretnine Opštine Podgorica Dragan Kovačević naveo je da je odlukom o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju magistralnog puta M-18 Podgorica-Danilovgrad većina postupaka eksproprijacije nepokretnosti pred nadležnim organima pravosnažno okončana i riješena na obostrano zadovoljstvo i da bi preostali sporovi trebalo da budu okončani do kraja juna.

U planu za eksproprijaciju našli su se kuća i plac Jelene Nenezić koja je istakla da je njena porodica zadovoljna ponuđenim iznosom.

“Širenjem bulevara prema Danilovgradu naš plac i kuća našli su se u planu za eksproprijaciju. Svi poslovi mjerenja i procjene su već završeni. Zadovoljni smo ponudom za 300 kvadrata kuće i oko 1.200 kvadrata placa. Sada samo čekamo rješenje i isplatu iznosa da bismo mogli da pravimo novu kuću”, istakla je Nenezić.

Za razliku od nje, njen komšija Bojan Dodić smatra da je cijena od 25 eura po metru kvadratnom placa niska.

“Vršena su mjerenja mog placa i placa i kuće brata moje supruge, ali mi nijesmo zadovoljni ponuđenim. Za plac je nuđena cijena od 25 eura po metru kvadratnom, dok za kuću još čekamo procjenu. Kupio sam plac prije 15 godina i sada je on skoro u cjelosti obuhvaćen eksproprijacijom. Trenutno nemamo uslova za život, jer je velika buka, a od šlepera se kuća trese, dok će zbog gradnje bulevara situacija biti još gora. Ja nisam protiv gradnje bulevara, ali smatram da je cijena od 25 eura niska za kvadrat zemljišta na ovom mjestu. Treba ljudima obezbijediti normalne uslove za život, a procjena mora biti pravična”, poručio je Dodić.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača istakao je da početak izgradnje novog bulevara ka Danilovgradu zavisi od dolaska Italijana koji će biti nadzorni organ.

“Italijane smo za nadzornog organa dobili preko tendera Evropske banke za obnovu i razvoj. Mi smo za početak radova bili spremni i prije dva mjeseca, ali se pojavio virus korona. Radove ne možemo početi sve dok oni ne stignu. Čim se pojave u narednih 15-20 dana, krećemo s radovima”, naveo je Parača.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran Toronto
Gost
Zoran Toronto

Imali dje koi plac da Opstina prodaje po cijeni odkupnoj 15$ da kupim….?

Bnjj
Gost
Bnjj

Kako se samo poljoprivredno zemljište uništava. Prave se kuće, betonira se najljepši duo Cg.

PG CG
Gost
PG CG

Nije nego se ne koristi ništa. Ogromna prelijepa zemlja, prelijepa ravnica, pitomina. Neiskorištena, potpuno. A novi neophodni putevi svakako ne uništavaju ništa. Jer su mnogo VAŽNI za život. Ali je problem što se mnogo zemljišta u zetsko-bjelopavlićkoj ravnici ne koristi kako treba, odnosno ne koristi uopšte. Kao da ama baš niko nije vlasnik, ni država, ni pojedinac, ni niko. E… Više »

Animus
Gost
Animus

Da se istrazi koji su politicari i biznismeni kupili placeve, pa ih kasnije prodali drzavi, duz puteva koji se grade po CG…ali i za slicne investicije! Dje su sad nezavisni i posteni novinari???

gagi
Gost
gagi

Ovom Bojanu Dodicu sad “smeta buka i prolaz slepera”za 25 e.po metru kvadratnom,a da “dobije”jos toliko nebi mu “smetalo”da mu po vas dan lupaju maljem po glavi.Cudna mi cuda.

Ruzdo
Gost
Ruzdo

Treba da idu u zatvor svi oni koji su odobrili izgradnju raznih objekata neposredno uz magistralni put. I ovih dana se grade ili su izgradjeni takvi objekti. Ovo su veoma vazna pitanja, mnogo vaznija od pitanja u cijem je vlasnistvu manastir u zdrebaoniku !

Frljoka
Gost
Frljoka

E pa Dodiću trese ti se kuća od saobraćaja a misliš da ti plac vrijedi više? Ne bih ti ja centa dao.

Ceta
Gost
Ceta

Pa sto si kupio Dodicu uz magistralu kad ti smeta buka ,taman sad kupi dje ti nece smetat

Send this to a friend