Ekonomija

Na Velikoj plaži planirani hoteli, sportsko-rekreativni sadržaji…

Velika plaža

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o donošenju državne studije lokacije “Dio sektora 66 – moduli IV i V“– Velika plaža.

“Odabrani model prostorne organizacije zahvata studije u potpunosti je zasnovan na smjernicama za razvoj zadatim Prostornim planom posebne namjene za Morsko dobro i Generalnim konceptom Velike plaže. Donošenjem ovog planskog dokumenta stvorene su pretpostavke za organizaciju, uređenje i korišćenje Velike plaže, u skladu sa zahtjevima zaštite prirode i turističkog razvoja na principima održivog razvoja. Na prostoru zahvata predviđene su površine za turizam, sportsko-rekreativne, uslužne, javne sadržaje i urbano zelenilo, što će omogućiti visokokvalitetnu valorizaciju prostora i dugoročni kvalitet za ovaj dio obale”, saopšteno je iz Vlade.

Kako su dodali, posebna pažnja posvećena je razvoju infrastrukture koja omogućava punu implementaciju standarda ekološke i energetske održivosti i visok stepen autonomnosti.

“U diskusiji je istaknut značaj konceptualnog opredjeljenja da se u predio zahvata dvaju modula integriše maksimalno po 5.500 hotelskih kreveta, u savremenim objektima koji su uklopljeni u okolinu, uz pripadajuću turističku opremu. Takođe, određeno je da na svaki ležaj u okviru turističkog naselja ili kompleksa hotela mora biti planirano 100 m² zelene površine, čime se postiže visoki kvalitet u turističke ponude, kao i visoka ekološka odgovornost u građevinskom korišćenju Velike Plaže”, navode u Vladi..

Studijom je, pored ostalog, predviđeno da sve mjere realizacije budu praćene efikasnim kontrolama, radi zaštite izgleda pejzaža, prirode i regionalnog identiteta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mima
Gost
Mima

I na to se p.! Evo Gvozdenoviću šansa da čupne još koju crkavicu.

Žabo
Gost
Žabo

Ne dajte to ljudi. Uzece neko hotel, napraviti par bazena kao ovi sto su uzeli olimpic i Belvi. Ogradive obalu, niko nece oc dapriviri. Ni sa parama nece moci sa se plati ulaz. Jedino da rezervisere mjesto preko TUi ili Nekermana.

Stvarnost
Gost
Stvarnost

Nisu uspjeli prije nekokiko godina a sad znam kao neko ko voli veliku plazu da sledece godine nece biti vise nista isto.sve su prodali i stavili u dzep pa logicno je da ce i veliku plazu i valdanos prodat nezasita glad da stave sve u dzep. vazduh bi pakovalli da mogu i prodavali nam ga to ne mogu ali mogli… Više »

Žabo
Gost
Žabo

Vječito gladni zna se ko su. Oce da obezbijede svoju dinastiju za uvijek. Pa to su vec milijarderi.

Žabo
Gost
Žabo

Ove sad mozemo zvati sjecikese i lopine, ali njihovi unuci ce boti aristokratija.

Marko
Gost
Marko

Opet ta “valorizacija” Hahahaha

bodulski borej
Gost
bodulski borej

ne cinite to! oprezno s prirodnima dobrima i ljepotama poput ove. ne mozete imati i ekskluzivni turizam i masovni turizam. hrvatska se je na taj nacin upropastila. pogledajte drac u albaniji na sto slici. ipak, albanci za razliku od crne gore imaju koliko-toliko nedodirnutu izvornu jonsku obalu i zasticene dijelove do draca. crnoj gori je ostalo samo ovo podrucje izpod… Više »

Mesozhder
Gost
Mesozhder

Planira se evo 20 godina. Njemci su uradili master plan za podrucje Velike plaze. Ali nije bilo volja vlasti da se to valorizuje. Sad posto je to propalo slijedi budvanizacija Velike plaze i jos ostrvo Ada da prodaju nekom kao Sveti Stefan i kraj. Sve ce se prodati i cvijetace americki san.

Aaa
Gost
Aaa

Ne treba nista da se gradi. Ostavite Veliku plazu kakva jeste. To nam je poslednja oaza.

Окле
Gost
Окле

Ову плажу треба дат у закуо на 100 година па ће наша ђеца уживат у њој.

Eusebio
Gost
Eusebio

Na velikoj plazi se do sada mnogo uradilo…ustvari nije se nista uradilo i upravo zato je sacuvan prostor na desnoj strani od puta prema moru i to treba iskoristiti na pravi nacin jer je na drugoj strani sve devastirano

Istina
Gost
Istina

Ovo je steta kakva plaza a neiskoriscen prostor maksimalno… bitno je da smo sve pare ulozili u Budvu da se ne moze dje sibica stavit. Umjesto odje da se naprave luksuzni hoteli i cuda, jer ovo je ljekovita plaza a plus stvorena za ulaganje.

Mima
Gost
Mima

Izjednačit Budvu i Ulcinj je nemoguće! U ta dva grada ne dolaze isti ili slični turisti. Ja lično idem u Ulcinj (Ada) jer ne volim: gužvu, smeće, smrad, glasnu nazovi muziku, vašar i klepanje po ušima. A ako to naprave, sve će ovo što sam nabrojao da donesu i tu “prospu”! I onda čovjek koji bi da odmori sa familijom… Više »

Send this to a friend