Ekonomija

Nacionalna turistička organizacija predstavlja ponudu Crne Gore u Dubaiju

Sa ATM-a

Nacionalna turistička organizacija (NTO) i ove godine predstavlja turističku ponudu Crne Gore na Arapskoj turističkoj berzi (ATM) u Dubaiju. Iz NTO su saopštili da se ATM održava u hibridnom formatu – uživo u Dubaiju od danas do srijede i virtuelno od 24. do 26. maja.

Kako su naveli, riječ je o vodećem globalnom B2B događaju za turističku industriju Bliskog istoka, koji okuplja profesionalce u oblasti putovanja i turizma, predstavnike vlada, međunarodnih medija i izlagače iz cijelog svijeta.

„Kao prvi veliki događaj u turističkoj industriji koji se održava uživo u posljednjih 18 mjeseci, ovogodišnje 28. izdanje ATM-a se održava ne temu „Novo svitanje za putovanja i turizam“, sa ciljem da se omogući snažan povratak turističkog biznisa“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su rekli da je predstavljanje Crne Gore na rastućem emitivnom tržištu Bliskog Istoka važno, imajući u vidu turističke i investicione potencijale tog regiona i predstojeće učešće na Svjetskoj izložbi Expo 2020 koja počinje u oktobru u Dubaiju.

Kako su naveli, imajući u vidu turističku tražnju sa tog tržišta, Crna Gora sa svojom raznovrsnom ponudom, bogatstvom nacionalnih parkova i prirodnih ljepota, mediteranskom klimom, ima veliku šansu da se pozicionira kao turistička destinacija i privuče turiste tog regiona, na prvom mjestu zbog atraktivne ponude sjevernog dijela zemlje.

“Posebna prednost na tom planu je direktna avio linija između Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Crne Gore, budući da je aviokompanija FlyDubai najavila da će i ove godine nastaviti da saobraća na relaciji Dubai-Tivat-Dubai, tokom ljetnje turističke sezone, dva puta sedmično, od 25. juna do 3. septembra“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su kazali da dodatnu mogućnost za dovođenje turista sa tog tržišta predstavljaju letovi Fly Dubai-a za Tiranu (od 1. aprila) i Dubrovnik (od 26. maja).

Fly Dubai je, kako su naveli, jedna od najbrže rastućih avio kompanija regiona Bliskog Istoka, koja je počela sa radom 2009. godine, uz podršku Vlade Dubaija.

Kada su u pitanju letovi iz Dubaija, kako su dodali iz NTO, ta avio kompanija je na drugom mjestu po broju prevezenih putnika.

“Održavanje linije za Tivat i u vanrednim uslovima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa je pokazatelj interesovanja turista iz tog regiona za Crnu Goru kao destinaciju“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su rekli da su u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja dogovorene zajedničke promotivne aktivnosti sa tom avio kompanijom, u pravcu privlačenja turista sa tog podneblja.

Kako su kazali, u prilog pospješivanju turističkog prometa sa tog tržišta ide i činjenica da državljanima UAE nije potrebna viza za boravak u Crnoj Gori do 90 dana.

„Učešće na ovom globalnom događaju u oblasti turističke industrije važno je i sa aspekta uspostavljanja i unapređenja kontakata, prije svega, sa tržištima zemalja Golfskog zaliva (Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvait, Bahrein, Katar i Oman)“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da u cilju otvaranja mogućnosti za uspostavljanje saradnje i povezivanja sa ključnim akterima turističke industrije tog regiona, predstavnici NTO tokom sajma održavaju brojne sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio kompanija, medija i zainteresovanim individualcima.

“U okviru promotivnih aktivnosti NTO na tržištu UAE u susret i tokom sajma u Dubaiju, Crna Gora kao destinacija sa atraktivnom ponudom za luksuzni turizam promovisana je kroz seriju članaka u Four magazinu”, kazali su iz NTO.

Kako su dodali, on targetira visoko platežnu klijentelu i distribuira sa u privatnim avionima u tiražu od 60 hiljada primjeraka, kao i putem website-a i stranica tog magazina na društvenim mrežama, sa očekivanim dosegom od oko milion pregleda.

Na štandu NTO, kako se navodi, svoju ponudu predstavljaju i hotelska grupa Montenegro Stars, hotel Regent Porto Montenegro, hotelski rizort Stara Čaršija i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

 

Send this to a friend