Ekonomija

Najgledanija ukrajinska TV: Crna Gora čudesna zemlja sa nevjerovatnom ponudom

Najgledanija ukrajinska televizija „1+1“, koja je u organizaciji NTOCG boravila u studijskoj posjeti Crnoj Gori, emitovala je serijal turističkih reportaža o našoj zemlji u okviru Jutarnjeg programa u rubrici „Doručak sa 1+1“.

U reportažama je stavljen fokus na crnogorsku tradiciju, kulturu, autentičnost podneblja i prirodu, a gledaoci su mogli uživati u prelijepim predjelima Herceg Novog, Kotora, Tivta, Plužina, Žabljaka,  Mojkovca, Cetinja i NP Skadarsko jezero.

Voditeljka emisije Natalka Šuka (Наталка Щука) ističe da je Crna Gora jedna od deset najzanimljivijih turističkih destinacija u svijetu.

“Planine, more, kanjoni, nacionalni parkovi i nevjerovatni mostovi, to je čudesna zemlja na samo 2 sata leta od ukrajinske prestonice u srcu Evrope. Crna Gora je ekološka država, priroda je ovde tako bajkovita, to je zemlja ekskluzivnosti pocevši od pejzaža, ostrva i zaliva pa do hotela, hrane, vina, vode i rakije. Zaključak je da ovu zemju bogate istorije, kulture i tradicije treba posjetiti svaki čovjek“, navela je ona.

Četri  reportaže koje su snimane u Crnoj Gori premijerno su prikazane prethodne nedelje i u njima su gledaoci mogli da se upoznaju sa dijelom turističke ponude primorskog, centralnog i sjevernog regiona, a u okviru vikend Jutarnjeg programa u rubrici „Doručak sa 1+1“, emitovan je objedinjeni serijal o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji.

Inrteresovanje za ponudom naše zemlje i u zimskom periodu od strane turoperatora i turista sa ovog tržišta potvrđuje i činjenica da ukrajinska kompanija Vindrouz Erlajns (Windrose Airlines) od 1.decembra uvodi redovnu avio liniju na relaciji Kijev-Podgorica, tako da će emitovanje turističkih reportaža doprinijeti još boljoj percepciji i imidžu Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije u Ukrajini.

Send this to a friend