Ekonomija

Najveće plate u Titvu i na Žabljaku, najmanje u Petnjici i Ulcinju

Ilustracija

Najveću prosječnu zaradu bez poreza i doprinosa u januaru ove godine primili su zaposleni u Tivtu i na Žabljaku, a najmanju u Petnjici i Ulcinju, pokazuju najnoviji podaci Monstata.

Po opštinama najbolje su plaćeni zaposleni u Tivtu gdje je prosječna zarada u januaru iznosila 672 eura. S druge strane najmanja zarada je u Petnjici 396 eura. Prosječna plata u januaru je iznosila 513 eura.

Osim Tivta veću zaradu od prosječne imaju na Žabljaku 552 eura, Pljevljima 538, Podgorici 535, Baru i Mojkovcu po 524 eura.

U svim ostalim opštinama plate manje od 513 eura bile su u  Andrijevici 467, Beranama 475, Bijelom Polju 426, Budvi 498, Cetinju 503, Danilovgradu 454, Herceg Novom 421, Kolašinu 496, Kotoru 494, Nikšiću 494, Petnjici 396,
Plavu 501, Plužiama, 477, Rožajama 469, Šavniku 470 i Ulcinju 418 eura.

“Po sektorima najveća zarada u januaru bila je u sektoru finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja i iznosila je 1.000 eura, a najmanju u sektoru administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti samo 333 eura”, objavljeno je u MONSTAT-ovom Mjesečnom statističkom pregledu.

Zaradu značajnu veću od prosječne u januaru su primili zaposleni u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 938 eura, zatim u sektorima informisanje i komunikacije 715, poslovanje s nekretninama 684 eura, vađenje ruda i kamena 637.

Veću platu od 513 primili su zaposleni u sektorima državna uprava i odbrana, obavezno socijalno osiguranje 596 eura, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 567, zdravstvena i socijalna zaštita 556, i saobraćaj i skladištenje 547 eura.

Od prosječne plate manju su primili zaposleni u sektorima obrazovanje 485 eura, snabdijevanje vodom , upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa 481, ostale uslužne djelatnosti 468, građevinarstvo 436 eura, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 435, usluge smještaja i ishrane 433, prerađivačka industrija 421 i  umjetnost, zabava i rekreacija 412 eura.

Platu manju od 400 eura primaju zaposleni u trgovini na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala 374 eura i administrativne i pomoćne uslužne djelatnost 333 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

Koliko smo nerealno vidi se po podatku da zaposleni u uslugama “popravka motornih vozila i motocikala” imaju prosječnu platu 374 eura.
Ne poznajem ni jednog automehaničara koji mjesećno ne zaradi najmanje 700-800 Eura, zasluženo naravno jer to nije lak posao.

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Bijelo polje . Opstinska administracija . Sluzbenik sa 20 god staza i zvanjem samostalni referent ima 322 eura platu . Zalosno jer su.medju najmanjima sa platama . A sefovi , zamjenici do 1000 platu . Sramota

Svetlana
Gost
Svetlana

U svakoj opstini je za to zvanje tolika plata, nije samo u BP.A sekretarima i direktorima 1000-1500€.Sramno!

Goran
Gost
Goran

Ovo je izracunao onaj isti Monstat sto je izracunao da treba da jedemo 24 grama ribe mjesecno I da se moze prezivjet od 1.27 na dan??
Sram vas bilo

Rozaj
Gost
Rozaj

Tamo dje zice jadni muslimani najmanje plate, a Rozaje to je tuga i sramota

Vida
Gost
Vida

Jes greote bas mi vas je zao uh, a eto vas na svako radno mjesto

Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Moram neke akcije kupiti da se vode na mene pa makar u fudbal.

Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Koliko je akcija u atlas banci 250 eura ne mogu da zovem giancarla da ne rizikuje da ih kupuje. 88 posto se prodaje akcija 22 miliona. A što ću ja dobiti?

KRIZA
Gost
KRIZA

HAHAHAHAHA ,SMJEŠNO DA SMJEŠNIJE NE MOŽE BITI.

Pjer
Gost
Pjer

Pa i nije toliko lose

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Prosjecna plata 512 e ima li budala da vjeruju u to

Stefan
Gost
Stefan

Ne vjeruju ni najekstremniji glasači dps-a. Prosječna Plata je 350-400€

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Ito sa osiguranjem na minimalac

Imis
Gost
Imis

Hahhaa, tačno čovjek da se pita gdje su granice neistina kojima se sluze DPS i ovaj lazljivi Monstat. Zamislite samo, u NK plata 494!? Gdje to, kome?

Maestro
Gost
Maestro

Prosjek se računa od ovih što su zapošljeni, i primaju platu, tako da podatak nije statistički netačan… Druga je stvar kad je neko nezapošljen, on ne ulazi u račun prosječnih plata

Mirko
Gost
Mirko

hahahaha taman vam je sve ovako u drzavi kao sto vam je ova statistika. Sprdnja

Chc
Gost
Chc

Pa nije na sjeveru tako lose… dosta vise sa kuknjavom

Boba
Gost
Boba

Sramno za Zabljak vala ako je ovo tacno, obzirom da vjecito kukaju kako su zapostavljeni i kako su najsiromasnija Opstina.

merishka
Gost
merishka

dodji u BAR da primis tu platu strucnja

Lažavine
Gost
Lažavine

Prosječna plata u Budvi 498 eura. Mora biti kada, primjera radi u “Maestral”-u plaćaju doprinose na minimalnu cijenu rada – 193 eura. A tako je većinom U Budvi, ali i šire.

ULQIN
Gost
ULQIN

U ULCINJ JE ZBOG TOGA STO JE MUSLIMANSKA VECINA I ALBANSKA. A ULCINJ JE NAJLJEPI GRAD U JADRAN 14km plazu. TITO JE BIO PAMETAN. A OVI DANAS SU SRUSILI SVAKI HOTEL. I EO SAD OVE PLATE OD 200€ i manje neko.

GonZo
Gost
GonZo

Otcepite se i tražite prava

Srbin BA
Gost
Srbin BA

Mi Srbi iz Crne Gore cemo vam pomoci da se otcijepite vi uzmite Ulcinj i Tuzi a mi cemo sijever Crne Gore.

Phell
Gost
Phell

Vi Srbi ćete polako put Srbije i Republike Šopske, bliži se dan

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Ti ćeš, phell, polako put Anadolije, i to vrlo brzo.

Mario
Gost
Mario

Plata u Baru je veca za 100 e od plata u Kotoru , Novom.. nije to malo prijatelji

Send this to a friend