Ekonomija

Najviše interesovanja za rad na kruzerima

ilustracija

Nikšićanka Bojana Perović, nakon studija poslovne psihologije u Rimu i rada na kruzeru, odlučuje da se vrati u Nikšić, osnuje porodicu, ali i da započne sopstveni biznis koji je još uvijek novost na našim prostorima.

Zahvaljujući inovativnosti, poznavanju prilika u procesu regrutacije kadrova, kao i na tržištu rada u inostranstvu Perović je otvorila Agenciju za zapošljavanje „Minuta consulting“, čiji je zadatak priprema kandidata za zapošljavanje.

„Pored toga, nudimo i usluge profesionalne izrade CV-a, motivacionog pisma i Linkedin profila. Kroz radionice i treninge vršimo pripremu za intervju za posao, vodeći se najnovijim tehnikama u procesu traženja posla. Radimo i psihološke procjene kandidata, organizovanje radionica na temu ličnog brendiranja, komunikacije, motivacije, team-buldinga”, istakla je Perović.

Pored konsultantskih usluga, Perović povezuje kandidate sa agencijama iz Crne Gore i inostranstva.

“Na taj način se trudimo pronaći adekvatno zaposlenje. Naši partneri posluju u Dubaiju, Malti, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Holandiji, a sarađujemo i sa agencijom koja posreduje pri zapošljavanju na kruzerima”, objašnjava Perović.

Perović kaže da se bilježi veliko interesovanje domaće radne snage za rad u inostranstvu.

“Odziv je veliki, ali nažalost moram primijetiti da ih većinom motiviše zarada. Mi razumijemo važnost materijalne stimulacije, ali akcentujemo druge prednosti koje zaposlenje u inostranstvu ima – upoznavanje nove kulture, jezika, ljudi, sticanje radnog iskustva, bogaćenje radne biografije, putovanje, promjena sredine. Veliko je interesovanje Crnogoraca za rad na kruzerima, za šta takođe vršimo pripremu jer smatramo da je to drastična promjena sredine i navika, i da tome treba pridati mnogo više pažnje, kako bi znali šta ih tamo očekuje. Pored kruzera, Crnogorci se interesuju u velikoj mjeri i za posao u Dubaiju”, istakla je Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Djevojka s internacionalnim iskustvom koja je studirala u Rimu… pa takvima i jeste motivacija jezik, kultura i promjena sredine jer o novcu ne razmisljate jer ga imate i vise nego dovoljno, dok obicnom narodu koji radi za 300-400e ili uopste ne radi na pamet samo pada da ima za sjutra da jede i obuce se a ako kojim slucajem ima… Više »

Send this to a friend