Ekonomija

Najviše zahtjeva dostavljeno SGM, najmanje Lovćen banci

Ilustracija

Građani su do 9. avgusta najviše prijava za učešće u projektu Hiljadu plus podnijeii Societe General banci Montenegro, njih 293, dok je najmanje zahtjeva dostavijeno Lovćen banci, pokazuju zvanični podaci.

Prema informacijama sa sajta projekta, Crnogorskoj komercijalnoj banci dostavljeno je 236 aplikacija, NLB 234, a Erste banci 123.

Ovi podaci nijesu konačni budući da će ukupan broj podnijetih prijava biti poznat danas, nakon je juče istekao rok za prijavu. Od 23. jula do 9. avgusta dostavljeno je 957 prijava, dok je u ponudi 645 stanova.

“Tačan termin dodjele vaučera još nije poznat i zavisiće od dinamike obrade zahtjeva, ali očekujemo da bi to moglo da se desi oktobru”, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Projektom je građanima nuđena mogućnost da kupe stan na kredit sa kamatnom stopom od 2,99 odsto i rokom otplate do 20 godina.

Najviše zahtjeva pristiglo je prvog dana podnošenja, tačnije 23. jula i to ukupno 431 prijava.

Projekat nudi stambene jedinice na Cetinju, u Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Baru, Herceg-Novom, od čega najviše u Podgorici, 486 stanova.

3 Komentara na "Najviše zahtjeva dostavljeno SGM, najmanje Lovćen banci"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend