Ekonomija

Nakon 17 godina utvrđeno čija je Robna kuća u Podgorici

Foto: Pobjeda

Glavni grad vlasnik je zemljišta i poslovne zgrade u Ulici slobode u kojoj je nekada poslovalo preduzeće „Robne kuće Beograd“, utvrđeno je presudom Osnovnog suda u Podgorici od 13. maja 2018. godine. Parnični postupak, kojim Glavni grad spori pravo svojine pomenutom beogradskom preduzeću pokrenut je prije više od 17 godina, od kada su presude više puta ukidane i vraćane na ponovno odlučivanje. Pravni zastupnik tužioca, advokat Milenko Raspopović, navodi za Pobjedu da očekuje da će presuda nakon odlučivanja Višeg suda biti potvrđena, budući da je u pomenutoj presudi Osnovni sud ispoštovao ukidne razloge iz prethodne presude Višeg suda.

“U presudi koju je donio sudija Rašović ispoštovani su ukidni razlozi iz presude Višeg suda iz 2016. godine, kojim je ukinuta prvostepena presuda. Nedavnom presudom odbijen je tužbeni zahtjev zato što je nedostajala aktivna legitimacija, pa očekujem da će sljedeća presuda Višeg suda biti donijeta u ko rist Glavnog grada”, kazao je Raspopović.

U obrazloženju presude od 13. maja navodi se da tuženi, Robne kuće Beograd, nijesu imale zakoniti osnov za sticanje prava svojine, te da su predmetne nepokretnosti nezakonito upisane na njihovo ime 1970. godine.

 

Kupačica

Advokat Milenko Raspopović bio je pravni zastupnik Miomira Mugoše i Vladana Vučelića, kao dijela tuženih u slučaju zahtjeva braće Svetomira i Svetozara Radevića za isplatu materijalne i nematerijalne štete zbog povrede autorskih prava. Viši sud u Podgorici potvrdio je početkom maja presudu Osnovnog suda od 1. avgusta 2017. godine, kojom je utvrđeno da Miomir Mugoša (tada gradonačelnik) i Vladan Vučelić (tada direktor JKP-a) nijesu povrijedili autorska prava braće Svetomira i Svetozara Radovića, autora skulture Kupačica koja se nalazila u parku Ivana Milutinovića u Podgorici. Tom presudom odbijen je kao neosnovan i zahtjev braće Radović da im se na ime materijalne i nematerijalne štete isplati milion i po eura kazao je za Pobjedu Raspopović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ing invest
Gost
Ing invest

Onakva kakva je nije više ničija, treba je oburdat a

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

HAHAHA,KAKVI GILIPTERI BEOGRADSKI-POREKLOM IZ MARTINICA

Raptor
Gost
Raptor

Napraviti trzni centar od ovog rugla nalik City Mall-u samo manje, centar grada to zasluzuje jer je godinama nepravedno zapostavljen..

andjelka
Gost
andjelka

A cije je bilo pre nacionalizacije ?Kada to rese ,onda neka se spore.

Zmago
Gost
Zmago

I sad ce opstina d ato da skoro dzabe nekome od glavnih neimara za uzvrat ce pojedinci stavit po dva tri stana u dzep i ljepota

veki
Gost
veki

hoće li je dati seki ili bracu ACU,a kupačicu neka Mugi nosi onoj svojoj

Mangulica
Gost
Mangulica

Ama new ste se nisu trebali na sud mucit, svaki cvijet, svaka ptica, svaki izvor i obala je dps-ova. Sad ce to neki kvazi biznismen da kupi i da izdaje

svaka_čast
Gost
svaka_čast

Sa srećom. Dako se sad renoviranjem zgrade uljepša centar grada koji nam je Mugi srozao…

Dokle
Gost
Dokle

Kadija te tuži, kadija ti sudi. Ovaj je kao Ana Đukanović – najveći pravnik u istoriji svijeta – koja nikad nije izgubila spor.

Savo
Gost
Savo

Zar se ne preziva kolarevic?

Epp
Gost
Epp

Je li ovo placeni marketing za advokata? Ima li jos neki spor da je dobio ili samo ova dva?

Sigurica
Gost
Sigurica

NAMU – što prije srušiti, BEOGRAĐANE obeštetiti, KUPAČICU podijeliti na ravne časti, da se ne ljute Mugi i Vlado… ili je postaviti da se kupa u „ARGENTINU” da se nešto dešava… Radoviće isplatiti kao umjetnike. SVI ZADOVOLJNI.

Max
Gost
Max

Milion i po €?!?Ni da su Mikelandjelova unučad,mnogo jada…Nek se kupa u Argetinskunfontanu,dobro veli ,,sigurica,,

Send this to a friend