Ekonomija SIMBOL PLAVA U NOVOM RUHU

Nakon 30 godina hotel Plavsko jezero otvara vrata turistima

Simbol Plava i jedna od najposjećenijih turističkih destinacija tog grada, nakon 30 godina otvara vrata turistima. Riječ je o hotelu “Plavsko jezero”, čije je renoviranje počelo 2018. godine i polako se privodi kraju.

Vlasnica hotela “Plavsko jezero” Hajrija Rečković kazala je Dnevnim novinama da radovi na renoviranju hotela još traju.

“Objekti su veliki i zahtjevni. Biramo kvalitetne materijale za ugradnju i vodimo računa o standardima koji moraju biti ispunjeni. Ulaganja su velika. Sve instalacije, elektro, vodovodne i kanalizacione zamijenjene su potpuno novim, kao i Krovovi na oba objekta, a postavljen je i dio stolarije”, objasnila je Rečković.

Radovi na manjem objektu, dodaje ona, završeni su 70 odsto.

“Očekujemo otvaranje hotela ove godine, ukoliko se stabilizuje situacija sa korona virusom. Kapaciteti malog objekta su 31 soba, a velikog 90 soba. Hotel će imati dva restorana, salu za svečanosti, konferencijsku salu i spa centar. U planu je i renoviranje sportskih terena koji su nekad postojali u okviru ovog kompleksa”, istakla je Rečković.

Prema njenim riječima, cilj je da se otvare radna mjesta za mlade ljude koji žele da ostanu i rade u Plavu.

“U hotelu će raditi 50 radnika. U vrijeme kad je sagrađen, 80-ih godina prošlog vijeka, hotel je bio planiran tako da se uklapa u prirodni ambijent. Mi takođe vodimo računa o izgledu objekata tako da nije narušen njihov prethodni izgled. Hotel će, kada bude stavljen u funkciju, biti pokretač ekonomskog razvoja ove opštine. Nadamo se da će unaprijediti život građana Plava, dovesti turiste u naš kraj i na taj način postati prepoznat kao omiljena destinacija”, ocijenila je Rečković, dodajući da će u hotel biti uloženo pet miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hadzovic
Gost
Hadzovic

Bravo tako treba napred Plav..Napred Plavljani moji najbolji narod na svijetu..Volim vas Plav dusa moja..Plav srce moke..POZDRAV OD BRAHA HADZOVICA

Mera
Gost
Mera

Srećno baš se radujemo da opet živne nas Plav 💙

dil
Gost
dil

Ja se prepado, da nije država učestvovala kod otvaranja radnih mjesta u Plavu.

D1mld 18*kamata
Gost
D1mld 18*kamata

Hotel je prelijep.

Maja V.
Gost
Maja V.

Sa srecom 😊🥰

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Plav je raj na Zemlji, kao i većina sjevera CG. To je priroda na nivou Švajcarske. Standard je nešto drugo, ali postoje resursi i da standard bude mnogo bolji.

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Hvala svim iskrenim ljudima na iskrenim čestitkama Ja kao plavljanin i u ime plavljanki i plavljana koristim priliku da vas pozovem u nas i vas lijepi Plav, da ne zaboravite da je ovaj dio lijepe Crne Gore i vas dio, ma iz kojeg god dijela CG da ste… Zelja mi je da svi koji nijeste bili nikad prije, dodjete u… Više »

Speed
Gost
Speed

E neka je vrijeme je vise,dako se krene…

Klaster
Gost
Klaster

Srećno,čim prođe korona,eto nas

Aida
Gost
Aida

Vrijeme je bilo😍

Emma
Gost
Emma

Kad korona prde otvorite za zdrave.Sa srecom!

Ana
Gost
Ana

Super vijest, sve cestitke plavljanima.

Ana
Gost
Ana

Meni je mnogo drago, cim otopli eto me u goste. Cula sam da Plav uma prelijepu prirodu.

wolf
Gost
wolf

Sa srećom,sve najbolje. Da i śever živne,i da bude na mjestu đe zaslužuje. Imamo najljepšu prirodu na svijetu,upravu u śevernom dijelu, ali se odnosimo prema tome kao stoka(da mi stoka oprosti).

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Nekad je Plav imao vise turista nego Budva, cisto da se zna.Nemarom i namjerom je hotel doveden u takvo stanje.Hotel je imao bazen, teniske terene itd.Dobro da se neko sjetio da se lati ovako velikog poduhvata.
Cestitke i puno srece u radu!!

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Najzad nešto lijepo da se pročita. Puno sreće!

Jack Hoti
Gost
Jack Hoti

Jedva cekam da provedem odmor u tom hotelu

Send this to a friend