Ekonomija

Nakon korone sletjeli prvi turisti u Crnu Goru

U Crnu Goru danas su avionom kompanije Wiz Air stigli prvi turisti iz Budimpešte. Tokom dana očekuje se da slete i turisti iz Memingema.

Foto: CdM

“Veoma smo zadovoljni što u Crnu Goru stiže prvi avion iz Budimpešte avio kompanije Wiz Air. Danas očekujemo 36 putnika na ovom letu iz Budimpešte, a kasnije tokom dana očekujemo oko 130 putnika iz Memingema.Ista ova rotacija biće i 13. juna”, kazala je PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić.

Foto: CdM

Ona je podsjetila i da prvi let crnogorske nacionalne aviokompanije kreće 12. juna za Ljubljanu, 14. juna za Frankfurt, 15. juna za Beč, 16. juna za Pariz, 17. juna za Cirih, 20. juna za Dizeldorf i Kopenhagen, a 21. za Minhen i Hanover.

Foto: CdM

Veoma smo srećni što dočekujemo prve komercijalne avione; dolazak putnika mnogo znači za naše preduzeće, turizam i napredak zemlje uopšte”, kazala je Miketić Nikolić.

Ona je istakla da su u ACG optimisti da će već od sredine mjeseca biti sve više vazduhoplova odnosno putnika, sudeći po najavama aviokompanija i činjenice da je Crna Gora Corona free destinacija.

“Ne možemo u situaciji sa kojom se suočava cijela Evropa imati isti broj letova kao prošle godine u ovo vrijeme. To je rekordna godina sa oko 2,7 miliona putnika. Na osnovu činjenice da smo ovog januara imali skoro 20 odsto više putnika nego 2019. i da je trebalo da otvorimo nekoliko sasvim novih linija, očekivali smo da 2020. bude zlatna godina za poslovanje ACG. Nažalost, situacija je zbog Korona virusa drugačija, no ipak smo optimisti i svim putnicima želimo srdačnu dobrodošlicu”, kazala ja Miketić Nikolić.

Foto: CdM

 

U Crnu Gori nisi stigli samo turisti već i crnogorski državljani koje je pandemija koronavirusa zatekla van domovine. Jedna od njih je i Nela Manojlović koja se vratila kući.

“Konačno kući, nakon januara. Jedva sam čekala”, kazala je Nela za CdM.

Foto: CdM
Foto: CdM

Aerodromim Podgorica je od 18. marta kada je zatvoren za komercijalni saobraćaj opslužio preko 6.000 putnika, crnogorskih državljana koji su se vraćali u našu zemlju, stranaca koji su odlazili u matičnu državu i služio je za prijem aviona koji su prevozili humanitarnu pomoć.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JoKso
Gost
JoKso

Ha ha ha, dudukljistan logika

Taxi
Gost
Taxi

Kakvi letovi za memingem ljudi, kakvi turisti kad njemci drze zatvorenu granicu za putnike van eu do 31. Avgusta??? Ko je ovdje lud?

Djuvbenffiobol
Gost
Djuvbenffiobol

Ova đevojka što kaže dezinfikuju aerodrome mora da studira u budimpestu.

cetinje
Gost
cetinje

Kako je moguće da je na letu iz Budimpešte bilo svega 36 putnika ? Koliko znam Wizz Air-om A320 ima 180 sedišta.

papiric
Gost
papiric

sto kako? korona jos postoji

Sveta
Gost
Sveta

Od 36 putnika 22 su crnogorski državljani

bozidar
Gost
bozidar

Danas sam na jednom Hrvatskom radiju čuo da imaju tri puta više gostiju nego u isto doba prošli mjesec a tada nisu imali nikoga šta znaći da su mjesec dana poslije imali tri puta više šta znaći opet ništa ali bar zvuči dobro e izgleda da su i u Crnoj Gori odlučili prihvatit sličansistem ali ipak evo sad imaju 32… Više »

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Kako duhovito. A Srbija 65 puta više gostiju nego u Martu čuo sam. Ups pardon. Oni nikad ni nemaju gostiju. Ni kad nema virusa. 🙂

ilke
Gost
ilke

@Dobar dan. Tako je, mi nikoga ne usluzujemo. Ajde spremi se da ti narucujem kafu, rucak, veceru, da mi cistis apartman i skupljas peteljke od paradajza. Ako resim da dodjem.

JoKso
Gost
JoKso

e dobar dan , beograd imavise nocenja nego obala cg

Mirko
Gost
Mirko

Sto veli onaj moreplovac, nas poslase po 3 u sobe u neuslovni hotel, a strane drzavljane ispracaju sa vinom i maslinovim uljem.

marko
Gost
marko

Kako cemo bez srbalja sa paradaizom i pecenim piletom….neka pliju u dunavu

ilke
Gost
ilke

Ma donecemo i papriku, ako nas doceka Zorzo sa naturalni turizam. Jel ste spremili malj i pogacu ako vam zene budu gresne?

Bnjj
Gost
Bnjj

Da vide turisti radnike Crnogorske sa platama 200,300e

PERA LOŽAČ
Gost
PERA LOŽAČ

Jadni turisti kada se vrate kući biće zaraženi virusom .

Toyota conora
Gost
Toyota conora

Odkad su nam MN avioni ovako šareni….ili su to drugi prevoznici u CG,divno,ne rabotaju ništa drugi im uzleću i izleću a u novembru će da kukaju za nepovratnim kreditom od vlade.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Korona virus u Studenstki dom Karaburma, uneo je student iz Crne Gore.

U ovom domu je zaraženo 20-ak studenata, i svi oni su u izolaciji.

Student koji je doneo koronu je muškarac.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ajde,pozivamo tog studenta da se javi i potvrdi to…..

HNovi
Gost
HNovi

Idi pa lazi negdje drugo. Ti mora da si novinar iz ALO i Kurira, informera, zar te plaćaju da i ovde prosipaš te laži?

Mirko
Gost
Mirko

Nije istina!

Goran
Gost
Goran

Mesija ,
Na svaki tekst ti je isti komentar. A pritom fake news.
Odmori glavu mesija, pročitaj nešto, edukuj se malo, nemoj da ti je Amfilohije jedini svetionik u životu

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Mesija je DF botina. Poslije se čude što će biti doživotna opozicija. A PRVI SMRTNI slučaj od COVID-19 u Crnoj Gori, čovjek iz Herceg Novog koji se zarazio u Srbiji! E to je istina…

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Molimo vladu CG da posalje helihopter za ovoga studenta i da ga vrati u Crnu Goru da se izlijeci …e zarazi cijelu Srbiju…

Kriger
Gost
Kriger

Normalni turisti,ne vuku za sobom džakove paprika i paradajza.

Darko
Gost
Darko

Svih 30, ako ih je i toliko.

ilke
Gost
ilke

Pa kada nemate ni papriku ni paradajz.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovi sto se posprduju sa brojem turista i procentima su veliki ugostitelji i hotelijeri …samo strance treba dovoditi u crnu goru nista okruzenje…prosle godine je u hrvatsku doslo preko milion gostiju iz ceske i slovacke …dje je ostatak evrope …bice tesko zbog pandemije al uz dobre cijene i uslugu treba se vise reklamirati na evropskom trzistu sklapati ereeraranzmane sa evropskim… Više »

Podgoricom
Gost
Podgoricom

Isti ti Česi i Slovaci su paradajz turisti najvišeg stepena, neće bočicu vode da kupe usput nego toče na česmi u apartmanu. Nama trebaju ljudi iz Zapadne Evrope, njihov srednji i viši stalež, proučiti njihove navike, targetirati potrošački sektor, i uz određena ulaganja u infrastrukturu i antropološke spomenike kao i adekvatnu reklamu, možemo zaraditi od turizma mnogo. Normalno treba još… Više »

Goran
Gost
Goran

Ja sam lično prošle godine doveo dvije familije iz Češke, to što tvrdiš je glupost neviđena. Ti si čuo da smo mi kao Jugosloveni bili ispred njih i da su oni na pjacu prodavali pegla prije 40 godina,nemaš pojma kakav im je standard ni ponašanje sad. Zato odmori glavu od ovakvih komentara. Nemaš pojma što je Češka ni Slovačka naspram… Više »

Slavko
Gost
Slavko

I je li sada 125,36% vise turista nego u istom periodu prosle godine? Hajde priznajte da jeste.

Nije nego
Gost
Nije nego

Jeste. Tek tako i bezveze je evropska turistička organizacija proglasila CG za zvijezdu Mediterana za 2019. Inače nagrada koju dobija najbrže rastuća turistička destinacija Mediterana svake godine. To mora da su prošlih nekoliko godina htjeli tebe mrčeni Slavko da nerviraju. Sram ih bilo. Kako su bezobrazni, zar ne?

Maestro
Gost
Maestro

Prosle godine je bilo nevjerovatno mnogo turista , toliko mnogo da sam za tri mjeseca zaradio pet puta vise nego orethodnih godina. Imao sam preko 200 vangradskih transfera i predao stotinak jer nijesam mogao stizat. Oni koji se bave slicnim poslom znaju a takvi kao ti mogu samo da negiraju istinu!

Vasiljevic
Gost
Vasiljevic

Sto je druze, znate li sto radite s ovakvim komentarima, pljujete u vis. Valjda treba da smo srecni sto je konacno pocelo da se dolazi

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Za razliku od lažljivog Vučka koji kaže da Srbija sustiže Nemačku, Crna Gora zaista jeste dobila nagradu od EU za 2019 kao “Zvijezda Mediterana”. Nagrada koja se dodjeljuje samo najbrže rastućoj destinaciji na CIJELOM Mediteranu. Na tvoju žalost čim prodje virus OPET kreće da se sliva OGROMNA lova Crnoj Gori od turizma. Zapravo nikad veća, i u poređenju sa SFRJ… Više »

Pedja *
Gost
Pedja *

Puci ces od muke .

kovid wifi free
Gost
kovid wifi free

Ajmo kovid 20

Prc CG
Gost
Prc CG

Kako ste free corona destinacija kad vas student zarazi pola studentskog doma u BG?????

Nije nego
Gost
Nije nego

Informacije iz vlade Srbije od doktora polupanog Lončića?

Karaburma
Gost
Karaburma

Ma objavili svi ozbiljni mediji u Srbiji tipa informer, Alo , Kurir i slični. Isti oni koji su pisalida je Milo zaražen i slične laži.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Neka se taj student javi i potvrdi da je to istina….

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Ne cepidlači,jedan student ne čini proleće!

JoKso
Gost
JoKso

tako, kako su strucni u svemu,

PetarSeferovic
Gost
PetarSeferovic

Tako sto mu je riba vjerovatno iz BG-a . Pa kad je stigao … znas kako dalje ide …

Mirko
Gost
Mirko

VAŠ??? A šta radiš u CG?! Đe ti je Kosovo?

ilke
Gost
ilke

A gde je tebi? I vi ste mu pesme pisali, branili ga i zaklinjali se u njega. Samo imate jednu komparativnu prednost. Promenite veru i naciju kada god vam je zgodno.

Nije valjda
Gost
Nije valjda

Vijesti iz prve ruke od Lončara jel?

Miro
Gost
Miro

Koji ste vi moroni!! Jeste, donio vam je nas student koronu! Pa sto ih niste stavili prvo u karantin ili izolaciju? A da se nije zarazio kod vas? A?

Markoni
Gost
Markoni

Covjek zivi i studira u BG ?? Tesko je bilo zakljucit

Alokin
Gost
Alokin

Dolaze turisti iz cijelog svijeta a mi pomorci iz CG u karantin! Strasno!

Tip Top
Gost
Tip Top

Śedite đeste kao i svi ostali sto su bili , neizvoljijevajte
nijeste vi nista posebno kao sto ste umislili

Alokin
Gost
Alokin

Bas naprotiv,turisti su posebni odje oni ulaze bez ikakvih kontrola a mi kao drzavljani CG Iz jednog karantina ulazimo u drugi,logike nema nikakave,Nama nije problem bit jos 7 Dana zatvoreni,navikli smo no je bezobrazno.

Plunjas
Gost
Plunjas

nije nista tu bezobrazno, nego bi vi mimo svog ostalog svijeta da budete nesto posebno. sjedi i uzivaj u smjestaju i hrani sto ti je obezbijedila tvoja drzava.

Crni
Gost
Crni

U pravu si..trebaki ste ih malo podmazati pa bi orosli bez karantina

Ovid
Gost
Ovid

Ovu gospodjicu sto ne zna dje ide istestirajte odmah sto vi ja zlo ocu.

Markoni
Gost
Markoni

Hahahahahahh

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Idemo zarazaa

SrbisuTurci
Gost
SrbisuTurci

Kod tebe doma!

Titograd
Gost
Titograd

Dobrodošli!!!

JoKso
Gost
JoKso

zivjela nezavisna boka, stara hercegovina……

Sanyshkaya
Gost
Sanyshkaya

Dobrodosli.

Animus
Gost
Animus

Samoizolacija? Kao i nase pomorce, plus oni imaju i karantin 7 dana.

Gigi
Gost
Gigi

Blago nama stizu nam pare.za izbore

Prešo
Gost
Prešo

Dok ne krene Beograd ne trošite kerozin.

Radeta SRS
Gost
Radeta SRS

Organizujte im “posjetu” litijama,ima da se siti “isplaču” od primitivizma!

Nek je vječna
Gost
Nek je vječna

Srećno bilo,lijepo se provedite i da zadovoljni pođete.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Idemo zarazeniii

adut
Gost
adut

tebi je mozak prilično off.

Send this to a friend