Ekonomija

Nakon pobjede Erdogana očekuje se povratak turskih kupaca u Crnu Goru

Interesovanje stranaca za kupovinu stanova u Crnoj Gori opalo je posljednjih mjeseci, saopštili su predstavnici agencija za nekretnine i vlasnici građevinskih kompanija. Došlo je i do pada interesovanja kupaca iz Turske, prvenstveno zbog nedavno održanih predsjedničkih izbora u toj zemlji i znatnog pada turske lire od početka godine, smatraju u agencijama za nekretnine i građevinskim kompanijama.

“Na početku godine zabilježeno je pojačano interesovanje turskih građana za kupovinu nekretnina i stanova u Budvi, ali su prije dva mjeseca prestali da kupuju nekretnine”, kazao je Pobjedi menadžer budvanske agencije Gold agent Vladan Stanišić.

On smatra da su kupci iz Turske čekali da se završe izbori u toj zemlji.

“Očekujemo da se ubrzo, nakon ponovne pobjede Redžepa Tajipa Erdogana, poveća interesovanje i potražnja turskih državljana za naše stanove”, rekao je Stanišić, ističući da je interesovanje Rusa za crnogorske nekretnine znatno slabije, ali i da većina Rusa ne prodaje nekretnine u Crnoj Gori koje su ranije kupili.

Vlasnik kompanije Zetagradnja Blagota Radović naveo je da njegova kompanija malo stanova proda stancima.

“Ima nešto malo Rusa u Baru, a u Podgorici malo Turaka. Od naše ukupne prodaje na kupce iz Turske odnosi se tri do četiri odsto, dok je Rusa još manje i oni su se uglavnom povukli sa našeg tržišta nekretnina”, kazao je Radović.

On je naveo da su Turci sa kupovinom stanova u Podgorici počeli u oktobru prošle godine, ali da je primjetno da je posljednjih mjeseci opalo njihovo interesovanje.

“Razlog mogu biti nedavno održani predsjednički izbori u toj zemlji ili je do pada interesovanja došlo zbog naglog pada turske lire, koja je izgubila skoro polovinu vrijednosti od početka godine”, rekao je Radović.

Direktorica podgoričke agencije Iva nekretnine, Mira Radović, navela je da kod ove agencije gotovo da nije bilo interesovanja stranaca za kupovinu stanova, osim povremeno iz regiona.

“Imali smo, ali vrlo rijetko, kupce iz Srbije, BiH i Hrvatske, ali mi strance kao klijente gotovo da nemamo, imamo ih jedino u slučaju zakupa ili kada postoje neka interesovanja za placeve”, kazala je Radović.

11 Komentara na "Nakon pobjede Erdogana očekuje se povratak turskih kupaca u Crnu Goru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend