Ekonomija

Nastavak podrške Vlade izgradnji seoske infrastrukture u Petnjici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u nastavak unapređenja ruralne infrastrukture u opštini Petnjica.

“Vrijedni domaćini, koji su u prethodnom periodu povećali obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje i ove godine mogu očekivati nove kilometre asfaltiranih puteva i izgradnju novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu”, navode iz Ministarstva.

Vlada Crne Gore, IFAD i opština Petnjica će kroz ovaj projekat asfaltirati novih 2,7 kilometara seoskih puteva i izgraditi dvije faze sekundarnih vodovodnih mreža i to u MZ Johovice, Godočelje i Tucanje, kao i u MZ Radmanci.

Ukupna vrijednost ovogodišnjih infrastrukturnih investicija u opštini Petnjica je 385 hiljada eura.

“Nastavljamo projekat unapređenja ruralne infrastrukture, koji smo započeli prije dvije godine, radovima u MZ Lagatore, gdje je planirano ove godine asfaltiranje dionice Crkvišta – škola u dužini od 1000m. Pored ove dionice, planirano je i asfaltiranje u MZ Dašča rijeka, Crvenjača u dužini od 850m i u MZ Azane i Vrševo, Azane – Miraj u dužini od 850 metara”, dodaju iz Ministarstva.

Podsjećaju, da je u prethodne dvije godine, asfaltirano ukupno 3,5 km seoskih puteva vrijednosti skoro 250 hiljada eura, i to putni pravci u MZ Trpezi, Cikotići – Skenderovići u dužini od 1000m, u MZ Tucanje, Bare – Orahovo u
dužini od 500m, u MZ Vrbica u dužini od 1000 metara i u MZ Radmanci u dužini od 1000m. Pored toga, urađena je i prva faza sekundarnih mreža u MZ Radmanci, Johovice, Godočelje i Tucanje ukupne vrijednosti od skoro 100 hiljada eura.

Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Petnjici.

“Pored 2,7 km u Petnjici, ovih dana počinje i asfaltiranje u ostalim opštinama obuhvaćenim projektom, i to u Nikšiću 11,19km, Šavniku 7,7 km, Žabljaku 4,62 km, Mojkovcu 3,20 km, Bijelom Polju 5,59km i Beranama 5,04 km”, dodaju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Samo udri, treba izbore najmanje jednom u po godine.

Gogo
Gost
Gogo

Aiii, sto se udara asfalt do svake kuce za 4 glasa.

Kili
Gost
Kili

A asvalt u krnjoj jeli nikad nece doc i ako su svi za dps ok hvala

Send this to a friend