Ekonomija

Nastavak proizvodnje aluminijuma značajan za razvoj Crne Gore

Nastavak proizvodnje aluminijuma ima veliki značaj za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore i kroz najavljene investicije “Uniprom” će nastaviti jačanje svoje pozicije na tržištu aluminijuma, što će u mnogome doprinositi jačanju crnogorske ekonomije, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas prilikom označavanja početka radova na izgradnji fabrike bileta/trupaca u okviru Uniprom KAP-a.

Ona i vlasnik Uniproma Veselin Pejović, danas su zajednički označili početak radova na fabrici.

Sekulić je kazala da je Uniprom- Kombinat Aluminijuma Podgorica prepoznat kao subjekt sa jasnom vizijom, jasno definisanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i smjernicama za dalji razvoj preduzeća.

“Pored već postavljene fabrike silumina koja će proizvoditi 30.000 t specijalnih legura izuzetne ino tržišne vrijednosti od 75 mil dolara koja će uskoro biti i otvorena, danas počinjemo realizaciju sledećeg projekta, a to je izgradnja nove fabrike aluminijumskih bileta-trupaca”, istakao je Pejović.

Otvaranje fabrike planirano je za decembar 2019 godine. Planirana vrijednost ove investicije je otprilike 15 miliona eura, a u okviru fabrike silumina i bileta planirano je otvaranje 80 radnih mjesta.

“Očekujemo da ova velika investiciona ulaganja podstaknu i značajan broj novih radnih mjesta i uzročno-povezanih investicija, pa Uniprom KAP u budućnosti vidimo kao veoma važan privredni subjekat za Crnu Goru”, zaključila je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo treba pozdravit ali je malo zasto nema jos fabrika posebno na sjeveru, CG sa ovim resursima i malo stanovnika mora bit dobro mjesto za život

Mark
Gost
Mark

Zamajavanje naroda i manipulacija.Nema nista od toga.Vidjecete.Dzaba kapacitet kad nema proizvodnje tecnog metala.A osim toga nema ekoloske dozvole.

Moje ime
Gost
Moje ime

Najzad nova fabrika. Samo naprijed!!!

Jovana
Gost
Jovana

Чак и ако Црна Гора жели да обезбиједи радна мјеста, молимо bас да то учините без нарушавања здравља нашег народа и земље. Алуминијум је један од најотровнијих метала. То апсолутно штети људима, природи и води. Модернизација је неопходна, али са добрим намерама. Компаније не одобравају дозволу без провере безбедносних стандарда. Посебно код алуминијума, ово би требало да буде веома високо.… Više »

Darko serhatlic
Gost
Darko serhatlic

Svaka cast za gospodina Pejovica!. Covjek vrijedan poštovanja.

Animus
Gost
Animus

Gasi go*na, daleko vise gubimo nego sto dobijamo. KAP je i u Jugi pravio gubitke, ali se koristio za snabdijevanje sirovinom za tadasnju industriju u Jugi. Te industrije nema, znaci visestruko neisplativ projekat zadnjih 30 god, preko kojega se pere novac i sve te malverzacije placaju gradjani.

Send this to a friend